Foradia subscriutegrat

Mariola Miró ‘fer el dia a dia aprofitant els recursos que tenim’

Aprofitem que l’IES Pare Vitòria està d’aniversari, 85 anys de vida docent i 50 de l'edifici, amb la finalitat que alguns dels seus docents ens conten la seua visió sobre l’actualitat educativa i sobre l’actualitat general • En el pobles és Savi parlem d'educació i actualitat amb la professora en L’IES Pare Vitòria Mariola Miró

mariola pare vitoria

Mariola Miró./

Mariola és professora en L’IES Pare Vitòria des de fa vuit anys. Actualment és l’encarregada del departament de Geografia i Història.

Per a què serveix l’educació, li preguntem, per a crear ciutadans crítics, per a preparar als alumnes al món laboral seua eixida laboral o per a ambdues?

Tot està relacionat, els alumnes han de ser ciutadans crítics per a realitzar la professió que ells vulguen, no treballar per treballar sinó fer el que els agrada. Però sí, principalment ciutadans crítics.

Com valores la nova reforma educativa que ha plantejat el govern, la 3 + 2, la qual consisteix en promoure graus universitaris de 3 anys i màsters de 2 anys?

Des del Ministeri d’Educació sempre s’està canviant el model educatiu i això perjudica la comunitat comunicativa. No dóna temps a adaptar-se als alumnes ni als professors. No es té en compte ni l’opinió dels professionals ni es té en compte les necessitats dels xavals. Als xavals que estan fent el grau ara, els va a canviar tot el model. Això perjudica la qualitat educativa i el ritme de treball.

I què opines respecte a la LOMCE?

Si no hi ha un pacte educatiu és caòtic pels alumnes i pels professors, els quals no saben a què atenir-se. I, també, la qüestió que els alumnes hagen d’estar contínuament passant proves a nivells educatius molt baixos em pareix que no és molt pedagògic. Els batxillerats sí que poden passar proves però en primaria és diferent.

Com podem motivar als xavals que no volen estudiar?

Motivar és sempre una miqueta complicat. Buscar els seus interessos i portar-los a la realitat que ells viuen. Per a tot ha d’haver-hi motivació però també esforç. En qualsevol cas, siga la llei que siga, el que estem en l’aula som els professors i els alumnes. És a dir, hem de motivar-nos nosaltres amb el nostre objectiu, que és l’ensenyança; i fer el dia a dia aprofitant els recursos que tenim.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *