foradia aproop

La seu universitària de Biar presenta un curs d’estiu sobre el turisme d’interior i rural

• Curs d'estiu: “Innovació turística i desenvolupament local en espais rurals i d'interior. Reptes i oportunitats”, tindrà lloc entre els dies 18 i 20 de juliol • Comptarà, entre d'altres, amb experiències properes de municipis de la província d'Alacant (Biar, l'Alguenya, Petrer, Montfort, Elda, Villena i Cocentaina)


La seu universitària de Biar presenta un nou curs d’estiu: “Innovació turística i desenvolupament local en espais rurals i d’interior. Reptes i oportunitats”, tindrà lloc entre els dies 18 i 20 de juliol. Ho han presentat el seu director, el professor de la Universitat d’Alacant, Antonio Martínez Puche, juntament amb la regidora de turisme i promoció econòmica, Cristina Hernández, i l’edil de seu universitària, Joan Lluis Escoda.

Es tracta d’un curs de 20 hores (2 crèdits ECTS), amb un elenc de professors, professionals i gestors d’entitats públiques i privades, relacionades amb el turisme i la gestió de recursos locals. De fet, està patrocinat per l’Associació de Tècnics i Professionals del Desenvolupament Local (ADLYPSE-Alacant), la delegació Valenciana del Col·legi professional de Geògrafs de la Comunitat Valenciana i el Màster Oficial de Desenvolupament Local i Innovació Territorial de la UA (DELEITE).

El dimecres 18 serà inaugurat per la directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; i el divendres 20, serà clausurat pel gerent del Patronat de Turisme Costa Blanca, de la Diputació Provincial d’Alacant. El curs comptarà amb professionals d’entitats italianes vinculades al turisme i al desenvolupament rural d’Emilia Romana, professores de la universitat australiana de Tasmània, gestors de projectes europeus, agents de desenvolupament local i ruta del vi de la D.O. Rueda (Medina del Camp-Valladolid), així com amb els organitzadors del festival rural “Platja 220” en terres lleoneses.

A més, comptarà amb experiències properes de municipis de la província d’Alacant (Biar, l’Alguenya, Petrer, Montfort, Elda, Villena i Cocentaina). La conferència inaugural estarà a càrrec de la catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Cánoves Valiente, que recentment ha editat un llibre titulat “Turisme d’interior a Espanya. Productes i dinàmiques territorials”, fruit d’un projecte d’R+D+i que va coordinar, i en el qual n’hi ha arreplegades experiències turístiques singulars, entre elles les festes de moros i cristians de Villena i comarca.

El curs girarà al voltant de quatre eixos.

  • Experiències i estudis de casos en l’àmbit cultural, ambiental, gastronòmic, desenvolupament rural i projectes europeus.
  • Coneixement, anàlisi i propostes de la nostra realitat comarcal i provincial sobre la situació del turisme d’interior i rural.
  • Presentació d’instruments, eines i entitats que treballen per al foment d’iniciatives en matèria de turisme d’interior i rural.
  • La perspectiva de gènere, ja que en el mitjà rural les dones i les emprenedores tenen i han tingut un paper fonamental en el desenvolupament d’alguns projectes turístics i empresarials.

El curs també tindrà una part aplicada, a més de tallers i taules redones. El dijous 19 podran gaudir totes les persones matriculades en el curs d’una degustació de productes locals en l’hotel Villa de Biar, per a generar un networking entre assistents i ponents. A més, a la vesprada es realitzara una activitat sobre les experiències turístiques i de desenvolupament rural que s’estan duent a terme a Biar, per part de l’edil de turisme i promoció econòmica Cristina Hernández, tant a nivell local, com de forma mancomunada.

La matrícula, que ja està oberta, està destinada a estudiants, jubilats, aturats i tota persona interessada en aquestes temàtiques, siga o no universitària. És a dir, estudiants, professionals del sector, agents de desenvolupament local, tècnics de desenvolupament rural, emprenedors i qualsevol altra persona que no tinga a veure amb temàtiques d’aquesta naturalesa però que vulga gaudir d’un curs amé, dinàmic i participatiu.

Per a la matrícula i altra informació es pot consultar la pàgina web, correu i telèfon de cursos d’estiu de la UA (cursosestiu@ua.es i 965903979), i del mateix Ajuntament de Biar.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *