foradia cdturisme

Raimon Soler “Fa cinc anys del pla Bolonya i ara tornem a canviar”

Aprofitem que l’IES Pare Vitòria està d’aniversari, 85 anys de vida docent i 50 de l'edifici, amb la finalitat que alguns dels seus docents ens conten la seua visió sobre l’actualitat educativa i sobre l’actualitat general • En el pobles és Savi parlem d'educació i actualitat amb el docent de Tecnologia del centre Raimon Soler

Raimon pare vitoria

Raimon Soler./

Raimon Soler és docent de Tecnologia i des de fa més de 18 anys a l’IES Pare Vitòria.

Com valores tu, Raimon, com a docent de tecnologia des de fa 18 anys, la reforma educativa del 3+2?

Jo la valore com a interès del govern per a recaptar més diners. Fa cinc anys que es va implantar el pla Bolonya i ara tornem a canviar. No és que en negue amb el canvi però em negue a ballar cada vegada amb un model educatiu nou: això a l’estudiant el senta fatal. Estic en contra.

Va a fer més difícil l’accés dels alumnes de classe mitjana?

Dificultarà l’accés als joves. De totes maneres també pense que el govern maquillarà les xifres, donant beques o d’altra forma; l’enviscarà de tal manera que parega que ens ha fet un favor.

I amb la LOMCE, què opines?

No veig que estiga basada un criteri educatiu. No veig que estiga respectant les necessitats regionals. Veig uns canvis innecessaris. Què passa?, que si ara manes tu has de canviar-ho tot? Em sembla més una necessitat d’aparentar per part del govern que un canvi necessari. Al final pareix que estiguen fent la política del i tu més.

Creus que la universitat ha de ser sostenible i rentable?

No confonem una cosa amb l’altra. La universitat té la necessitat de ser sostenible i sostinguda. I després està el lligat de la universitat amb l’empresa. No podem preparar uns tècnics honoris causa que després no tenen ni idea de com fer-se càrrec del personal i de com gestionar les empreses. Encara que hagen fet una bona tesi. Sense diners com s’investiga? Com es tenen mitjans? La universitat necessita diners. Altra qüestió és d’on es trauen.

Com expert educatiu, podries dir-nos alguna proposta política per a millorar l’educació?

A més de deixar-me que faça tranquil·lament el que sé fer, que és donar classe, polítiques per atendre a la diversitat. Si tinc una classe de 29 alumnes i tinc gent que corre, gent que no està interessada, gent que s’acaba de fer noviets. No puc atendre a la diversitat de necessitats. Podria atendre a la diversitat si tinguera un grup més reduït.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *