foradia subscriutegrat

Nova Guia de Visita de la Sarga

Per tal de millorar la promoció i difusió del jaciment, l’Ajuntament d’Alcoi ha editat una guia. L’any passat més de 2.500 persones van visitar la Sarga.

sarga

L’Ajuntament d’Alcoi, a través del seu Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó, té a càrrec seu la custòdia i la promoció del coneixement de les pintures rupestres de la Sarga, situades al terme municipal d’Alcoi. Ara, per millorar la promoció i difusió del jaciment, l’Ajuntament d’Alcoi a més d’ampliar les jornades de portes obertes al jaciment, ha editat una Guia de Visita.

Les estadístiques de les pintures de la Sarga superen les 2.500 visites anuals i per a 2015 la programació de les jornades de portes obertes als abrics de la Sarga ha duplicat l’oferta, establint com a dies de visita el primer i tercer diumenge de mes, entre març i novembre, en torns de visita guiada a les 10’30, 11’30 i 12’30 hores, i amb caràcter gratuït. Aquesta ampliació de calendari ha estat una mesura necessària per evitar aglomeracions i amb interés de facilitar la visita del públic en grups reduïts. No obstant això, el nombre de visitants d’aquests dos diumenges de visites al mes de març ha registrat, respectivament, 90 i 130 visitants per jornada repartits als tres torns de visita.

Com a curiositat, el programa de TVE ‘Arqueomania’ que va dedicar uns continguts al jaciment alcoià, un fet que ha promogut la presència de visitants arribats des de Vigo i Cartagena. El programa es pot veure a la seva pàgina web.

La nova Guia de Visita compta amb il•lustracions de l’art representat, perquè el públic puga consultar la informació d’aquestes pintures prehistòriques. En aquest sentit, cal recordar que l’any 1998 la UNESCO va incloure aquestes excepcionals manifestacions d’Art Rupestre en la llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, explica que “per a l’Ajuntament és important poder posar a l’abast de tots els visitants la informació d’aquest indret únic pel seu valor històric i patrimonial. Per això, l’equip del Museu Arqueològic, a més de preservar-lo adequadament amb obres realitzades els últims anys per garantir la seva pervivència, continua fent esforços per millorar la promoció del jaciment, permetent l’accés del públic a aquestes pintures i el seu coneixement”.

 


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *