foradia pressupostparticipatiualcoi

Al cap de 107 anys “la ueli” farà vacances

Ha viscut Alcoi més de 100 anys, sent una alcoiana més • Al cap de 107 anys Maria Picó Chiquillo, “la ueli”, farà vacances • D’entre les seues devocions, la Verge de Beniafé

Amb la fila a la Font Roja

La “ueli” i la seua filla a la Font Roja./

No es morirà, farà vacances; segur que ‘la ueli’, com era coneguda una de les persones més majors d’Alcoi, sinó la més major, ha pensat el mateix que ja ens va suggerir el gran Ovidi fa ja molts anys.

Alegre i presumida, per naturalesa, i a tan sols 8 dies de complir 107 anys, fa vacances mentre els seus recorden la infinitat de bons moments que Maria els ha fet passar, aquesta alcoiana filla única.

Va nàixer en Constantina, una localitat de Menaville en Arger, i amb tan sols 4 anys va arribar a Quatretondeta, la meravellosa població que tenim en la muntanya, poc després es traslladaria a Alcoi on ha viscut més de 100 anys, sent una alcoiana més.

Es va casar amb Rafael, però quan la ueli tenia només 43 anys, va enviudar, amb dues xicones per acabar de tirar endavant, Esther y Maricel. Per a compondre el seu arbre genealògic, direm que va tindre 5 néts, Remigio, Esther, Gina, Quique i Sergio; i a la volta 6 besnéts, Quico, Javier, Alba, Pablo, Ana e Iria; no va arribar a tindre cap rebesnét, tenint 22 anys Quico que és el besnét més major mentre que la menuda Iria, tan sols té 2 mesets.

Ja hem dit dues de les seues principals virtuts, l’alegria, que la va acompanyar fins a l’últim dia, i cuidar la seua imatge, amb quasi 107 anys encara es pintava quant tenia la més mínima ocasió. Li encantava tant ajuntar se amb la família i els amics, que sempre tenia al cap convidar a tots a una paelleta a la Font dels Patos; ah, i li encantava ballar.

D’entre les seues devocions, la Verge de Beniafé, una pedania d’Alcoletja, que celebra una romeria a la seua ermita, i on a la ueli, li encantava acudir.

Com sabem que t’encantarà veure’t a El Gratis, Ueli, aquest és el sentit homenatge que podem fer-te a tants anys de la teua companya, i segur que allí on estigues fent vacances somriuràs al veure’t tan guapa.

Fins sempre i a disfrutar les vacances.

Font: Jose Carlos Plà./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *