foradia subscriutegrat

El grup neonazi Lo Nuestro torna als carrers d’Alcoi

• Des de la Plataforma Crida Contra el Racisme de l’Alcoià i El Comtat, recorden que els integrants de Lo Nuestro “són gent violenta, entre aquests, identificarem a coneguts neonazis" • Alcoi va ser declarat lliure de feixisme, racisme i xenofòbia amb el consens de tota la Corporació Municipal.

El grup neonazi Lo Nuestro es va concentrar novament a Alcoi. Van estar repartint fulls volants antiimmigració i antirefugiades, enganxant-les als vehicles dels carrers propers al Mercadona del barri de Santa Rosa i animant a la gent a col·laborar amb la seua campanya “menjar sols per a persones nacionals”.

Aquest grup estava integrat per una majoria provinent de fora del municipi. Des de la Plataforma Crida Contra el Racisme de l’Alcoià i El Comtat, recorden que els integrants de Lo Nuestrosón gent violenta, entre aquests, identificarem a coneguts neonazis implicats en accions violentes i en operacions policials per desarticular grups organitzats d’extrema dreta a la Regió de Múrcia”.

La nova acció de Lo Nuestro no va comptar amb cap tipus de complicitat ni connivència per parts dels diferents agents socials d’Alcoi. Tampoc comptava amb cap tipus d’autorització per part de l’Ajuntament. A més, cal recordar que Alcoi va ser declarat lliure de feixisme, racisme i xenofòbia amb el consens de tota la Corporació Municipal, el passat 29 de maig.

No obstant això, segons relaten des de la Plataforma, la Policia Local no va comptar amb la competència necessària per a fer fora els feixistes gràcies a la cobertura legal que els proporcionà Subdelegació de Govern.

“Després del trist episodi d’ahir, des de Crida Contra el Racisme sols podem llegir el succeït des del ferm convenciment de la necessitat de treballar de forma unitària tot el teixit associatiu, veïnal, institucional i sindical de tota la nostra comarca per fer fora la que és la principal amenaça a la convivència pacífica, inclusiva i diversa en la qual volem tots i totes viure”, conclou la Plataforma.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *