foradia subscriutegrat

Carta dels veïns de Penàguila contra la planta de compostatge

Valoració de les últimes novetats contra la planta de compostatge a Penaguila i pobles al voltant • Mobilització ciutadana front al projecte de construcció d’una planta de tractament de fang de depuradores •

compostatgeLa plataforma veïnal contra la planta de compostatge de Penàguila, ha emés un comunicat de les recent iniciatives on volen valorar els fets i manifestacions dels darrers dies.

Entre llums i ombres. Valoració de les últimes novetats contra la planta de compostatge

La plataforma veïnal contra la planta de compostatge de Penàguila volem valorar els fets i manifestacions dels darrers dies.

En primer lloc, volem fer pública la satisfacció pel pronunciament en contra del projecte de la planta del plenari de Penàguila, encara que amb l’abstenció de l’alcalde. La veu i voluntat del poble, expressada mitjançant els seus representants democràticament escollits, han estat rotunds en manifestar que no volen la dita planta en el seu terme i alcen la veu davant el perill d’aquestes iniciatives sense control. Igualment ens congratula el posicionament públic de la mancomunitat del Xarpolar. Aquest organisme que està representat per un bon nombre de ajuntaments envers la gestió col·lectiva dels serveis comarcals tampoc suporta aquest projecte.

En segon lloc, ens preocupen les manifestacions de les conselleries i dirigents regionals. Aquestes han anat dirigides a parlar de les dificultats del procediment d’aprovació i altres qüestions burocràtiques, sense expressar clarament el posicionament en contra d’iniciatives que estan fora dels plans de gestió de residus.

I per finalitzar, reclamem el posicionament de l’empresa de gestió d’aigües a la que apunta directament l’alcalde de Penàguila. Al justificar la seua abstenció en el pronunciament del plenari per la seua vinculació professional amb l’empresa d’aigües, denuncia, encara que involuntàriament, el responsable del projecte de planta de compostatge.

Esperem que les autoritats polítiques, els gestors del territori i tots aquells amb la immensa responsabilitat de cuidar la nostra terra, escolten aquestes veus i els arguments raonats contra aquesta planta. Altra cosa serà una nova agressió d’una gent que pretén manar sense cap actitud democràtica.

 Penàguila i rodalies, 23 de març de 2015

Font: Plataforma de veïns i veines contra la planta de compostatge./


Una resposta de Carta dels veïns de Penàguila contra la planta de compostatge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *