foradia cdturisme

Els agricultors d’El Comtat demanen contenció per frenar la Xyleia, no erradicació

• Els agricultors d’El Comtat estan demandant contenció en lloc de l’erradicació, que "està provocant danys irreparables i no està solucionant el problema" • Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient va posar en marxa un pla d’actuació basat en l’erradicació dels ametlers.


Ha passat un any des que es va detectar a Guadalest el brot de la Xyleia fastidiosa, una plaga que amenaça, en aquest cas, els ametlers. A hores d’ara, són vora 200 els ametlers infectats detectats a les comarques d’El Comtat, La Marina Alta i La Marina Baixa.

Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient va posar en marxa un pla d’actuació basat en l’erradicació dels ametlers. Segons aquest pla, s’haurien de talar o extirpar més de 50.000 ametlers en la zona. Una actuació dràstica que ha ocasionat la reacció dels agricultors dels pobles.

Els agricultors d’El Comtat, junt amb entintas de la societat civil i algunes institucions, estan demandant una actuació basada en la contenció, en lloc de l’erradicació, que “està provocant danys irreparables i no està solucionant el problema“. En Califòrnia, per exemple, on es va expandir fa anys una plaga d’aquestes característiques, després d’actuar des de l’erradicació sense èxit, han aprés a conviure amb la plaga des de la contenció.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *