foradia camaraalcoi

Ruta modernista Alcoi

Els passats dissabtes, dies 14 i 21 de març, van tenir lloc la sisena edició dels “Passejos culturals urbans-ruta modernista d'Alcoi”, activitat cultural d'inscripció gratuïta i dirigida a qualsevol ciutadà amb interès a conèixer el modernisme local d'Alcoi.

rutamodernista

L’activitat ha estat organitzada pel Departament d’Expressió Gràfica i Cartografia de la Universitat d’Alacant. L’elevat nombre de participants inscrits -més de vuitanta- ha obligat a habilitar un segon dissabte per atendre totes les peticions d’inscripció.

Es va realitzar un recorregut per un conjunt de 12 edificis modernistes d’Alcoi d’estil Art Nouveau i Sezession Vienesa. Dos de les visites es van realitzar a l’interior dels edificis: el Circul Industrial i la Casa d’Escaló. També es va visitar l’interior de la Casa de la Cultura, on els participants van poder contemplar el llenç Mors in vita del pintor alcoià Fernando Cabrera Cantó, guardonat amb la medalla de bronze en l’Exposició Universal de París de 1900.

El guia de l’activitat cultural ha segut el professor i escriptor Jordi Doménech i Romá, autor -entre altres- dels llibres ‘El modernisme a alcoi; el seu context històric i els oficis artesanals i les esglésies d’alcoi; els seus orígens, destrucció i reedificación’. Durant la ruta es va explicar l’origen del Modernisme; la seua difusió per diferents països europeus; el modernisme ondulante i el geomètric; el significat dels principals símbols orgànics, florals i geomètrics de les façanes dels edificis d’Alcoi; els oficis artístics vinculats amb l’arquitectura modernista; així com nombroses anècdotes històriques dels arquitectes, constructors, promotors, mecenes i artesans de l’època modernista.

La visita va tenir una durada de quatre hores, es realitza tots els anys en el mes de març, i aquesta ha segut la sisena edició.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *