foradia subscriutegrat

Ontinyent contra la planta de residus animals a La Pobla del Duc

El municipi recorre la resolució de Conselleria que autoritza la planta pels perjudicis econòmics, mediambientals i paisatgístics que pot causar a la comarca • Més de 4.000 veïns de la comarca van signar les al·legacions en contra de la concessió.

Perolada contra la Planta de Residus Animals de la Pobla del Duc

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra l’autorització ambiental atorgada per la Conselleria de Medi Ambient a l’empresa SIG Renovables per instal·lació d’una planta de residus animals en La Pobla del Duc.

Des del consistori s’ha assenyalat que la iniciativa s’ha pres “pels perjudicis econòmics, mediambientals i paisatgístics que aquesta pot ocasionar per a tota la comarca”. A més, destaquen des de l’Ajuntament que més de 4.000 veïns i veïnes de la comarca van signar les al·legacions en contra de la concessió de l’autorització ambiental integrada a una planta on es tractarien residus animals de categoria 1 i 2, com ara animals amb malalties sospitoses de ser transmissibles, animals morts sense ser sacrificats, material de depuració d’aigües residuals o subproductes amb residus que sobrepassen els límits autoritzats.

Ontinyent se suma així als recursos del propi municipi on es vol ubicar la planta, La Pobla del Duc i el municipi d’Otos i la Colla Ecologista l’Arrel. Des de l’Ajuntament recorden que el propi Pla de Residus de la Generalitat contempla uns principis que aquest projecte incompleix. I és que, el propi ple de la Mancomunitat aprovava en 2011 una moció a la qual apuntava la instal·lació “no respon a activitats produïdes en la comarca, té caràcter nociu per al municipi i els que l’envolten, i condiciona el futur agropecuari i turístic de La Vall d’Albaida, així com la instal·lació d’altres empreses”.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *