foradia barnasants

Ontinyent impulsa amb la Universitat de València un projecte pioner per millorar l’educació

• Un “Observatori Educatiu”, un projecte a Ontinyent pioner per avaluar el sistema educatiu a la ciutat i millorar les polítiques i accions educatives dels centres i del municipi. • L’equip universitari que posarà en marxa el projecte a Ontinyent comptarà amb un equip de 6 docents encapçalat pels professors Sandra Obiol i Francesc Hernández


Un “Observatori Educatiu”, un projecte a Ontinyent pioner per avaluar el sistema educatiu a la ciutat i millorar les polítiques i accions educatives dels centres i del municipi.

L’Observatori partirà de la replegada de dades objectives i l’anàlisi d’experts per plantejar noves eines de millora de les polítiques educatives dels centres.

Aquesta és una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Universitat de València (UV) que ha sigut presentada per la sociòloga i professora de la UV alcoiana Sandra Obiol i el regidor d’Educació, Óscar Borrell.

Óscar Borrell destacava “la gran importància d’un projecte que ens ajudarà a fomentar la igualtat d’oportunitats a l’educació. La creixent aposta del Govern d’Ontinyent per fer de la nostra una ciutat educativa esta quedant palesa amb fets com l’augment del pressupost per a educació en un 23% o els avanços per fer del Campus d’Ontinyent un model dins la UV, ara amb la demolició de les cases per a una futura ampliació del recinte universitari. Aquest Observatori Educatiu ens dota d’una nova eina per avaluar l’educació a Ontinyent i seguir treballant per millorar-la”, assenyalava.

L’equip universitari que posarà en marxa el projecte a Ontinyent comptarà amb un equip de 6 docents encapçalat pels professors Sandra Obiol i Francesc Hernández, a més d’una estudiant en formació, que elaboraran un protocol de recollida, sistemització i difusió de la informació sobre l’educació.

El projecte es planteja per a un any de treball, contemplant diverses línies bàsiques, algunes de les quals corresponen als objectius educatius i formatius de la UE per a l’any 2020:

  • Aprenentatge permanent.
  • Disminució del baix rendiment.
  • Educació superior.
  • Disminució de l’abandonament prematur i educació infantil.

A estes línies s’afegiran altres pròpies de la realitat valenciana com ara:

  • La coeducació.
  • Normalització lingüística i plurilingüisme.
  • La importància del sistema educatiu local en el conjunt de la comunitat educativa.
  • I la formació del professorat.

Amb els resultats replegats l’Observatori es comptarà amb un sistema d’indicadors sobre educació a Ontinyent i un pla d’acció sobre les dades recollides per tal d’implementar polítiques objectives i educatives de qualitat a la ciutat.

Sandra Obiol explicava que Ontinyent serà la primera ciutat gran a la Comunitat Valenciana on va a implementar-se aquest projecte en el que es ve treballant des de fa uns anys a la UV, “on estem preocupats per conèixer quines mesures es poden aplicar par afavorir la qualitat educativa. Treballarem en 10 línies que ens ajudaran a fer una foto del sistema educatiu i obrir un procés de participació en la millora i consolidació de les coses bones del sistema educatiu a la ciutat”.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *