foradia aproop

Les nostres propostes i els seus incompliments

David Abad, Portaveu i Candidat a l’Alcaldia de Compromís

david abad

David Abad./

Per molt que es vulga capgirar, una cosa ha quedat clara en aquesta legislatura: el contrast entre l’actitud de col·laboració i propositiva de Compromís i els incompliments sistemàtics del govern del PSOE i EU als acords que es prenien.

  1. Propostes. Des de 2003 que està Compromís representat a l’Ajuntament no ha parat de fer propostes (moltes més que el PSOE i EU); i desenes en aquesta legislatura. Per no fer-ho llarg, recordem-ne algunes de l’últim any aprovades pel govern: bancs de terres, cooperativa elèctrica, rehabilitació de polígons, Consell Social, endolls cotxes elèctrics, barana d’accés per a vianants entre el passeig del Viaducte i el pont de Paco Aura, residus electrònics, etc. N’hi ha d’altres que no ens han aprovat i que eren també bones per al municipi: control de la publicitat institucional, mesurador d’ones electromagnètiques, aparcament al solar de Bufort i obertura del carrer Terrassa, etc.

Fidel a la seua línia, Compromís va proposar unes esmenes al Pressupost de 2014, molt raonables (no demanàvem la lluna!): reparació de voreres i clavegueram de El Camí (vella aspiració del barri), revegetació de la vessant del carrer Dª Amàlia (proposta dels veïns), passarel·la per a vianants a l’autovia Alcoi-Cocentaina, obertura del refugi del carrer Sant Tomàs, concurs d’idees per a un parc tecnològic urbà a l’illa de Rodes, monument a la pau, Pla d’Eficiència energètica als despatxos de la casa consistorial i primeres intervencions a la xarxa hidràulica del Molinar. El govern les va acceptar en la seua totalitat, la qual cosa va facilitar l’aprovació del pressupost —document fonamental per a les inversions i la despesa municipal.

Què n’ha fet el govern del PSOE i EU amb totes aquestes propostes, bones per a la ciutat i els seus habitants? Incomplir-les en un 80% dels casos.

  1. Incompliments.Del primer bloc de propostes, només n’han complit dos i amb matisos: la rehabilitació de polígons s’ha quedat en unes petites reparacions a Cotes Baixes; i dels quatre endolls per a cotxes elèctrics que s’hi han instal·lat, tres ho han fet empreses particulars. De la resta, res de res: pendents de realització, malgrat el temps transcorregut des de la seua aprovació.

Del segon bloc, de les set que es van incorporar al Pressupost del 2014, el govern del PSOE-EU només n’ha portat a terme dues: la intervenció en el Camí, que ha millorat fins i tot la nostra proposta, i el concurs d’idees de Rodes. La gestió d’aquest darrer assumpte ha estat tot un desficaci perquè l’han desvirtuat totalment: han tardat més de quatre mesos a convocar-lo —malgrat les nostres insistències— i han variat unilateralment i sense avisar el contingut substancial del concurs (objecte, àmbit i possibles participants), tot i que estava prèviament consensuat. La resta de propostes s’havien de dur a terme en 2014. Però siga per desídia o, no volem pensar que per mala fe, no s’han complit. I no se n’han explicat públicament els motius. Ja no ens convencen les promeses que ho faran en 2015. Senzillament no se’n refiem.

  1. A més a més… Compromís és l’únic grup que ha presentat propostes i millores en els grans temes de la ciutat, com són el contracte de l’autobús i el de la recollida de brossa. I tampoc no hem rebut respostes satisfactòries del govern. Pel que sabem, el PSOE no ha presentat propostes al de la recollida de la brossa —que ho gestiona EU i en quatre anys no ha estat capaç de traure’l endavant. I que sapiem, EU tampoc no ha proposat millores al del bus —que ho gestiona el PSOE, i encara està sense signar, tot i que fa tres mesos que es va aprovar Ple. Govern o “taifes”?

Davant de tots aquests incompliments i/o falta d’interès del PSOE i EU, des de Compromís ja vam advertir en gener que el nostre suport al Pressupost del 2015 dependria del grau de compliment del compromisos adquirits i de la serietat en la gestió. Tres mesos després pràcticament tot continua igual: no n’han fet res. Per a què havíem de presentar “més” propostes al nou pressupost si encara no han complit les anteriors? Si tenim en compte que el govern pretenia aprovar el Pressupost quan falten 7 setmanes per a les eleccions, ho teníem fàcil: no podem donar suport a un pressupost i a uns gestors que no compleixen els acords. Per tant, que l’aprove la nova Corporació entrant, que és a la que li tocarà gestionar.

  1. I ara què? L’Ajuntament té Pressupost; prorrogat, però el té. L’activitat municipal continua: les nòmines es paguen i els proveïdors poden cobrar. En cas d’emergència, es poden fer les modificacions de crèdit que siguen necessàries (com ja s’ha fet des de gener per a altres casos, en els quals hem votat favorablement: pont de Sant Jordi, el Camí, Entença, etc.). Precisament n’hem proposat una amb caràcter d’urgència: perquè es cobren immediatament les subvencions d’entitats socials, veïnals i esportives.

P.D.: Vista la realitat, considerem que és cinisme que acusen Compromís d’amagar-se o de no ser responsables del nostre treball per la ciutat.

Fer de ploramiques i dir mentides no està bé a un govern que pretén ser seriós. Sona a electoralisme i és poc rigorós.

 

Font: David Abad, Portaveu i Candidat a l’Alcaldia de Compromís./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *