foradia subscriutegrat

Podem Alcoi es prepara per a les eleccions autonòmiques

Podem Alcoi parla sobre eleccions primàries, consulta Guanyem Alcoi, programa col·lectiu, finançament i les dones • Eleccions autonòmiques valencianes per Podem l'equip Antonio Montiel • Sèfora Bou, membre del Consell Ciutadà d’Alacant va realitzar una ponència sobre les dones

podem assemblea abril

En l’assemblea Podem Alcoi d’aquesta quinzena es va informar sobre diversos temes: en primer lloc sobre el resultat de les eleccions primàries autonòmiques. Finalment la llista que es presentarà a les eleccions autonòmiques valencianes per Podem serà, Clar que Podem equip Antonio Montiel, amb Antonio Montiel com a cap de llista.

A continuació es va parlar sobre el resultat de la consulta ciutadana per recolzar Guanyem Alcoi (el qual va resultar positiu). Segons Podem Alcoi, Guayem Alcoi ha complit tots els requisits de la nova política: un funcionament assembleari, un codi ètic de bones pràctiques, la llista electoral va ser oberta i votada per la ciutadania, elaboració del programa de forma col·lectiva i presa de decisions importants assembleària.

Es va explicar el resultat de la participació en el programa autonòmic valencià Podem: al voltant de 170 alcoians van oferir les seues propostes programàtiques. Entre elles, una de les prioritats destacables va ser la creació de llocs de treball; també la millora dels serveis socials públics, com la sanitat i l’educació.

Seguidament, es va comentar la forma de finançament de Podem: per a donar garanties de solvència, efectivitat i transparència, tots els comptes seran portats pel grup encarregat del Consell Ciutadà Estatal. A més es va recordar que Podemos, a diferència d’altres formacions polítiques, es finança exclusivament per part de la ciutadania. Per això es va recordar la possibilitat d’oferir donatius o fer préstecs (els quals seran tornats íntegrament als seus propietaris) per a les despeses de campanya electoral.

Sèfora Bou, membre del Consell Ciutadà d’Alacant, va realitzar una ponència sobre les dones i la igualtat en la nostra societat. Es va incidir en la idea que en la nostra societat encara romanen tics masclistes que cal anar superant. Principalment es va remarcar la idea que és desitjable que les dones passen cada vegada més a formar part de la vida pública de la societat. Incloent-hi a aquest respecte la participació en la vida laboral remunerada.

En aquest sentit es va comentar la possibilitat d’integrar els treballs no remunerats que normalment són realitzats per les dones a la seguretat social (tal com tenen altres països europeus): principalment els treballs d’ajuda i assistència a familiars i dependents. Si el govern central treballara per aquesta línia, es crearien milers, inclús milions, de llocs de treball i la societat guanyaria en benestar social.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *