L’IES Pare Vitòria organitza una jornada sobre les TICs a l’Àgora
Al voltant de l’ús de les tauletes electròniques a l’aula • TICs (Tecnologies de la informació i la comunicación) • Cal donar l’enhorabona al IES Pare Vitòria per aquesta iniciativa
Dut a terme durant 5 sessions, demà 17 d’abril a les 17.15h, s’iniciarà l’acte d’apertura a l’Àgora el curs de tablets per a la seua implantació en centres educatius, amb una participació de 80 docents de l’IES PARE VITÒRIA i del CEIP SANT VICENT.
L’Àgora demà divendres acollirà el curs de formació relacionat amb l’aplicació de les TICs (Tecnologies de la informació i la comunicació) a l’aula. Amb el títol “Eines per un canvi metodològic: l’ús de les tauletes a l’aula”, està organitzat per l’IES Pare Vitòria i compta amb el suport de la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi.
Cal donar l’enhorabona al IES Pare Vitòria per aquesta iniciativa i el divendres podrem comptar amb dos prestigiosos ponents a Alcoi que ens donaran a conèixer les últimes novetats relacionades amb l’ús de les tauletes a les aules, el regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia ha valorat de forma positiva aquestes jornades “és molt important estar al costar de les noves tecnologies aplicades a l’educació”.
La jornada inaugural a les 17.15 hores serà impartida per Pep Hernández Ortega amb la conferència “De l’actitud a l’APP: didàctica de les TIC creatives”. Professor de Llengua i Literatura en Educació Secundaria en el Col·legi El Valle (Madrid), on també exerceix com a coordinador de Tecnologia Educativa i formació del professorat. Màster en TIC aplicades a l’Educació i postgrau en el Desenvolupament de l’Aprenentatge i Coneixement en un entorn TIC . Guardonat amb diferents premis nacionals i internacionals en l’engegament de la Didàctica de la Llengua i la Literatura per mig de les TIC, línia en la qual esta desenvolupant la seua tesi doctoral. És codirector dels cursos d’estiu de la Universitat d’Estiu Rafael Altamira (Universitat d’Alacant). Ponent en universitats, centres de formació del professorat així como en congressos sempre vinculats a la interacció de la didàctica de la Llengua i la Literatura en relació a la metodologia TIC.
A continuació, a les 19 hores serà el torn d’Abraham Alonso Alaya, que oferirà la xarrada ‘Diarios de una táblet’. Aquest ponent és Responsable TIC del Colegio Cardenal Xavierre de Saragossa. Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes, va iniciar la seua carrera docent el 1999 en el Centre Rural d’Innovació Educativa de Terol a Alcorisa, on ja va col·laborar en diversos projectes d’innovació educativa. Actualment dirigeix, en el seu col·legi, el projecte iBax; un projecte 1×1 amb iPad, en l’etapa de Batxillerat, que pretén trencar les pors d’aquest tipus d’implantacions i els seus efectes en la selectivitat. Apple Distinguished Educator. Apple Professional Development i HP Accredited Technical Associate.
Curs de Formació: EINES PER UN CANVI METODOLÒGIC L’ÚS DE LES TABLETS A L’AULA
JORNADA INAUGURAL: DIA 17 D’ABRIL
- 17.15h, “De la actitud a la APPtitud: didácticas creativas”. PONENT: Pep Hernández Ortega
- 19.00h: “Diarios de una táblet”. PONENT: Abraham Alonso Ayala
2a JORNADA: DIA 21 D’ABRIL
- 17.15h. “Un model d’implementació de les tablets” PONENT: Toni Francés (l’IES La Creueta d’Onil)
- 19.00h. “Enseñanza: necesidad de transformar, no de reformar” PONENT: Ana Arellano (Directora del Colegio Sagrada Familia de Elda)
3a JORNADA: DIA 29 D’ABRIL
- 17.15h. EDITORIAL “DIGITAL TEXT”. PONENT: Raül González
- 19.00h. EDITORIAL SANTILLANA. PONENT: Óscar Lozano Gisbert
4a JORNADA: DIA 5 DE MAIG
- 17.15h. AULA PLANETA. PONENT: Luis Felipe del Río
- 19.00h. Resolució d’aspectes tecnics. PONENT: Josep Alemany
5a JORNADA: DIA 7 DE MAIG
- 17.15h, Taula redona: “Reflexió sobre el projecte d’implementació de les tablets”
Comenta i participa-hi