foradia cdturisme

Èxit a la ruta de la Memòria Històrica

L’èxit de la Ruta guiada “Guerra i Revolució a Alcoi. Els llocs de la memòria” va ser aquest diumenge i obri la porta a consolidar una ruta estable. Els elements d’atracció para.lels i la recuperació de la memòria històrica, destaca la gran acollida per aquesta iniciativa demostrant el potencial turístic de la ciutat en alça.

refugi dins

Paco Blay i Àngel Beneito expliquen els moments històrics de la guerra civil a Alcoi./ Foto Xavi Blay

Quasi un centenar de persones vingudes de diferents pobles les comarques i fins d’Alacant,  gaudiren el diumenge 18 de maig d’una visita guiada per la ciutat, on dos grans historiadors i estudiosos Àngel Beneito i Paco Blay  parlaren d’aquells moments històrics de l’Alcoi d’abans, durant i després de la guerra, ens comptaren dels espais i dels escenaris que tingueren lloc durant aquells moments històrics de la ciutat i el poble d’Alcoi.

cercle industrial

El Cercle Industrial./Foto Xavi Blay

El punt de partida l’Hospital Suec-Noruec al passeig Ovidi Montllor i des d’aquest punt recorrerem els diferents escenaris d’interés de l’Alcoi en guerra, des del pont Viaducte a la plaça d’Espanya, el Cercle Catòlic d’Obrers, l’església Santa Maria, Plaça de Dins, Cercle Industrial, La Glorieta, etc… i  finalitzaren al migdia al Refugi de Cervantes. La ruta va finalitzar amb un dinar republicà.

L’èxit de la Ruta guiada “Guerra i Revolució a Alcoi. Els llocs de la memòria”  obri la porta a consolidar una ruta estable. Els elements d’atracció paral·lels a la recuperació de la memòria històrica comporta la gran acollida per aquesta iniciativa, demostrant el potencial turístic de la ciutat està en alça.

Aquest passeig està dins del cicle pel reconeixement de la memòria històrica al voltant de les nostres terres que ha organitzat el Club d’Amics De la UNESCO d’Alcoi.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *