foradia cdturisme

UPyD denuncia sobrecostos al Calderón i el nou Palau de Justícia

David Sabido va explicar als ciutadans les irregularitats polítiques que es van produir • UPyD va utilitzar simulacions de bitllets de 50 euros, per un valor total d'1.070.000 d'euros • A més els pròxims dies es presentarà davant Fiscalia Anticorrupció que investigue el govern de PP i Sedano per utilitzar diners municipals per a una competència autonòmica

calderon UPyD

Simulacions de bitllets de 50 euros, per un valor total d’1.070.000 d’euros./

El Dilluns passat, 13 d’abril de 2015. El candidat de UPyD a l’alcaldia d’Alcoi, David Sabido, ha estat a la plaça d’Espanya al costat d’un nodrit grup d’afiliats de la formació, informant dels sobrecostos en la reforma i ampliació del Teatre Calderón.

Els membres de la formació magenta, van voler que els ciutadans visualitzaren la quantitat de diners que es va pagar a l’empresa Ortiz i fills durant l’alcaldia de Jorge Sedano, i per a ells van utilitzar simulacions de bitllets de 50 euros, per un valor total d’1.070.000 d’euros. Xifra certificada per un perit judicial.

Sabido lamenta que tots els grups polítics impedisquen que es puga posar noms i cognoms als responsables polítics d’aquella situació i és pel que “hem decidit fer de nou el que cap partit polític de la ciutat ha volgut fer, que no és una altra cosa que buscar la documentació necessària, que demostre o descarte l’existència de responsabilitats polítiques”. Segons Sabido “estem demanant al govern municipal, sense èxit des de l’any 2014, que es constituïsca una comissió especial que investigue les possibles responsabilitats polítiques que pogueren existir durant l’alcaldia de Jorge Sedano“. 

Tal com ha anunciat el candidat de UPyD “amb la documentació que hem aconseguit recopilar, creiem que l’actuació del exalcalde Jorge Sedano va ser determinant perquè Ortiz pogués cobrar els sobrecostos i és pel que hem decidit posar aquesta documentació en mans de fiscalia perquè valore si existeixen indicis de delictes i que en aquest cas, amplie la querella que ja existeix contra l’empresari Ortiz i l’arquitecte que va participar en la reforma”

Sabido porta a fiscalia la construcció del nou Palau de Justícia

Afirma que el govern Sedano va utilitzar diners municipals per a una competència autonòmica

El candidat de UPyD a l’alcaldia d’Alcoi, David Sabido, també ha informat que en els pròxims dies es presentarà davant Fiscalia Anticorrupció, un text mitjançant el qual el mateix candidat sol·licita a Fiscalia que investigue si ha existit algun tipus de delicte, en haver-se emprat diners públics per a dur a terme les obres del palau de justícia.

Tal com assenyala el propi Sabido “justícia és una competència autonòmica i els municipis només poden invertir els diners municipals en aquelles matèries que són de la seua competència”. Segons Sabido, “el govern Sedano va gastar 3,5 milions d’euros en unes infraestructures en matèria de Justícia, una matèria que no és competència municipal i per tant, podem afirmar que no s’ha fet un bon ús dels diners municipals. Alguna cosa freqüent durant tota l’etapa de Jordi Sedano com a Alcalde”.

Sabido ha recordat a més, el desorbitat preu que han pagat els alcoians pel palau de justícia, 3,5 milions d’euros; quan el municipi d’Ibi, després de signar un conveni amb la Generalitat, ho va construir per la meitat de preu, 1,7 milions d’euros. Referent a això Sabido es pregunta “per què els alcoians hem pagats aquests últims temps, unes obres i unes infraestructures més cares que en altres llocs”.

Sabido ha aprofitat per a mostrar la seua decepció amb l’actual alcalde Antonio Francés, al que acusa de desistiment de funcions. L’alcaldable de UPyD s’ha referit a aquest tema afirmant que “des que Antonio Francés va prendre possessió de l’Alcaldia, no s’ha molestat gens ni mica a buscar als responsables polítics que pràcticament han fet fallida econòmicament aquesta ciutat” i es pregunta “per què motiu Antonio Francés protegeix les sospitoses gestions que es van produir durant l’etapa de Jordi Sedano. Sabido ha retret a Francés “que haja de ser un partit sense representació municipal, qui es faça càrrec de la responsabilitat a la qual el Govern Municipal ha renunciat durant quatre anys, com és la de perseguir a aquells que han arruïnat a aquesta ciutat”.

Per finalitzar David Sabido s’ha dirigit a l’Alcalde Toni Francés afirmant que “els alcoians mai li perdonaren que amb el seu silenci, haja tractat que els mals gestors marxen de rosetes”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *