foradia subscriutegrat

Les expectatives turístiques per a Festes es mantenen

La Regidoria de Turisme constata que l’ocupació hostalera és la mateixa que en anys anteriors a pocs dies per a Festes. En aquest sentit, destaca que la promoció exterior de les Festes d'enguany que és molt similar a la realitzada els últims anys, fins i tot ha estat superior en més mitjans de comunicació aquest any.

TurismefestesLes dades que posseeix l’Oficina de Turisme indiquen que l’ocupació hostalera a la ciutat per als principals dies de Festes de Moros i Cristians està en un “volum similar” que en anys anteriors, a falta encara que es confirmen reserves d’última hora per intentar arribar al 100%. Aquestes xifres rebatent les declaracions de la vicepresidenta de l’Associació de Turisme, que la situen al voltant del 80%.

Segons la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi, Maria Llopis, “és una irresponsabilitat parlar de xifres generals quan els casos són particulars, per que cal analitzar-les i avaluar tots els aspectes referents a les campanyes de promoció. Però entenem que aquesta tasca s’hauria de fer a posteriori, quan disposem del balanç real, i no en dies previs quan encara queden per confirmar reserves i es genera un soroll i una alarma que desvirtua la mateixa promoció dels nostres Moros i Cristians”.

La promoció exterior de les Festes d’enguany que és molt similar a la realitzada els últims anys, fet que hi ha influït en les xifres. “En pressupost, temps i mitjans, està en la mateixa línia. Fins i tot ha estat superior en més mitjans de comunicació aquest any, i està centrada en la costa d’Alacant i València perquè ens ha donat bons resultats, ja que la inversió és molt més raonable que fer anuncis nacionals, per exemple”, explica Llopis. En aquest aspecte, des de la regidoria s’apunta que estan oberts a revisar la política de promoció, però senyalen que alguns allotjaments haurien de revisar també la seva política interna de preus i ofertes, perquè podria ser que no s’ajusta a les necessitats dels seus potencials clients, encara que és prompte per treure conclusions per que les reserves cada vegada són més a última hora”, puntualitza la regidora.

La regidora també subratlla que l’hostaleria del centre està al 100%, “tenint en compte que l’oferta ha augmentat de forma important en els últims anys, tant en locals com en filaes que poden actuar com a restaurant i que ara també s’ofereixen als no festers. “.

Finalment, Maria Llopis conclou fent una petició per no fer judicis de valor sense conèixer bé les xifres: “s’han fet declaracions amb errors o interpretacions personals que no responen a la realitat. No estic disposada a consentir és que es pose en qüestió el treball de l’Oficina de Turisme i el seu personal. Tampoc és cert que a Alcoi tinguem 130 llits hotelers, a Alcoi tenim més de 400 places. Només el Reconquista té 96 habitacions i 2 suites i l’AC, 86, qualsevol pot veure-ho en les seves respectives webs. I també em sorprén el comentari de les 1.000 cadires buides com si fos una mala dada, em sembla un nombre molt reduït, ja que aquest any no hi ha hagut venda per internet. Sempre hi ha molta gent que arriba sense saber que és necessària una cadira de manera que la venda aquest dia també és important”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *