foradia subscriutegrat

Festes d’Alcoi amb més participació i públic

Les Entrades comptaran amb vora 10.000 participants i s’espera una important afluència de visitants• La zona d’Alçamora i Cervantes repeteix enguany amb el mercadet d’artesania, a més del 60 punts de venda • Es reforçarà la seguretat amb un total de 1.087 professionals.

publicfestes

Alcoi ultima els preparatius de les Festes de Moros i Cristians, d’Interés Turístic Internacional, i es prepara per acollir a centenars de milers de visitants en una edició que es presenta especialment multitudinària en quant a afluència de visitants. La participació als actes festers es preveu molt numerosa, ja que aproximadament 10.000 persones prendran part en les desfilades: les 28 filaes alcoianes desplegaran el seu meravellós espectacle acompanyades set grups de ball, al voltant de 60 bandes de música, espectaculars boatos, desenes de carrosses i plataformes.

El repartiment de la pólvora també està entre els últims preparatius. Enguany, estan sent distribuïts al voltant de 2.700 quilos de pólvora, un quilo per fester segons la legislació vigent en aquest tipus de celebracions. Cal destacar que l’Associació de Sant Jordi ha decidit subvencionar en 10,90 euros cada quilo de pólvora, aquest any es dispararan 300 més que el 2014.

Assistència
La tribuna d’autoritats de l’Ajuntament comptarà amb diputats nacionals com Patrícia Blanquer (PSPV-PSOE), Amparo Ferrando (PP), o Herick Campos (PSPV-PSOE). A elles s’ha d’afegir el Rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, el director de l’Institut Etnològic de Barcelona, Josep Fornés, el president de la Federació Digital EA, Joan Carles Samarach, el president de COEPA, Moisés Jiménez i el de COEVAL, Rafael Pla.
El servei de premsa pertinent també serà prou nombrós. L’ Ajuntament d’Alcoi ha acreditat ja a més de 170 els periodistes a falta del fet que a última hora s’incorporen alguns més. Mitjans com TVE i A3Media envien equips d’informatius i, a més, un equip de la BBC gravarà un episodi d’un documental sobre la història d’Espanya, mentre que TV3 també acudirà amb un equip per al rodatge d’un capítol de la sèrie ‘Cosins i germans’. Enguany, el canal comarcal TVA l’encarregat de retransmetre les Entrades en directe.

Mercadet artesanal
La zona d’Alçamora i Cervantes repeteix enguany amb el mercadet d’artesania: l’Espai Artesanal comptarà amb exposició, venda i també tallers demostratius. L’Espai Artesanal obrirà les seues portes demà i estarà obert fins al dia 27. A més, a la Glorieta s’ubicaran de nou diversos establiments de menjar, mentre que a la zona d’Alçamora s’instal·larà aquests dies el mercat amb més de 60 punts de venda d’articles tèxtils, joguines, bijuteria, bonsais, llibres, minerals, aromateràpia, art…

Més serveis i seguretat
Per al dia de les Entrades s’han habilitat grans àrees d’aparcament tant a l’accés nord de la ciutat (polígons Cotes Baixes i Cotes Altes, i plaça Al-Azraq) com a l’entrada sud (àrea del Poliesportiu i polígon de la Beniata), amb un servei de bus-llançadera que connectarà cada mitja hora amb el Centre de la ciutat. A més, la Regidoria de Medi Ambient ha ampliat el dispositiu normal de neteja en unes 30 persones i ha habilitat 9 punts especials de contenidors al Centre de la ciutat.
I un any més, des dels serveis d’Urbanisme s’ha procedit a inspeccionar tots els balcons del recorregut fester. En les inspeccions, es van detectar algunes deficiències en un total d’12 balcons. S’han efectuat reparacions en 8. I pel que fa a la seguretat, es reforçarà amb un total de 1.087 professionals sumant tots els torns dels quatre dies.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *