foradia cdturisme

La gent d’Alcoi canta l’himne i començen les festes

La Festa ha commençat a Alcoi. Després d'un any d'espera i un sense parar de preparatius, la música marca aquesta nit l'inici de la celebració dels Moros i Cristians de la ciutat d'Alcoi, declarats d'Interès Turístic Internacional.

himne de festes 2015 lesmuntanyes.com

La Plaça d’Espanya com cada any és de gom a gom, la gent vol cantar l’himne, amb les bandes musicals procedents dels pobles del voltant, per la interpretació del tradicional Nostra Festa, dirigit en aquest any per  Josep Francesc Almeria Serrano, músic alcoià de la Societat Unió Musical d’Alcoi que fins ara ha sigut president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana; a més Josep Francesc Almeria Serrano serà el candidat nº 2 per Podemos a les Eleccions Autonòmiques, el 24 de Maig, a la Generalitat Valenciana 2015.

directorhimne jose almeria serrano

Josep Francesc Almeria Serrano./

Des de primeres hores de la vesprada, milers de persones s’han congregat en la popularment coneguda bandeja d’Alcoi, i carrers adjacents, per inaugurar la Trilogia dels Moros i Cristians i cantar tots junts  l’Himne de Festes. El dia dels Músics l’ambient festiu es respira pràcticament durant tot el dia en la ciutat, on es van estar ultimant detalls fins ben entrat el migdia.

Al voltant de les 19.30 hores ha començat la popular Festa del Passodoble, en la qual les corporacions musicals, han desfilat per l’avinguda del País Valencià fins a arribar a la plaça d’Espanya. En aquesta ocasió, i per la coincidència de dates fi setmana, l’afluència de bandes ha estat major que en anteriors edicions i il·lusió va ser màxima.

Milers de persones cantan emocionadament l’himne de festes dona pas a inici de la festa, que continua a la nit amb la preparació de la típica ‘olleta’ i  les ‘filaetes’, coincidin amb el muntatge de les més de 20.000 cadires al llarg del recorregut de l’entrà.

Amb l’hissat de l’ensenya de la Creu al castell a la plaça, la Trilogia de festes arranca a les 5.45 hores del mati amb la celebració de la ‘Primera Diana’,

Nostra festa ja
Cridant-nos està
Cridant està,
cridant està,
amb veu i alé que és vida
de tots és beneïda
beneïda.

Visca!. Visca!.

Llaor, llaor
per donar-te esplendor,
riu en l’esfera
la Primavera.
Llaor, llaor
per donar-te esplendor,
riu en l’esfera
la Primavera. 

Visca!. Visca!.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *