foradia mediambient

Josep Francesc Almeria dirigirà l’Himne de Festes el 2015

El músic alcoià ha presidit la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana durant els darrers 8 anys.

L’Ajuntament d’Alcoi ha designat com a director de l’Himne de Festes 2015 al músic Josep Francesc Almeria Serrano, músic alcoià de la Societat Unió Musical d’Alcoi que fins ara ha sigut president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Martínez, ha destacat que des del Govern volem fer públic ara, quan precisament abandona la presidència de la Federació durant l’Assemblea que la FSMCV celebra aquest cap de setmana a Villena, que hem considerat que un músic de la projecció de Josep Francesc Almeria suposa una excel·lent forma de continuar amb les personalitats il·lustres de l’àmbit musical que han pres la batuta per dirigir el nostre Himne. A més d’haver estat al capdavant de les bandes valencianes durant 8 anys, en un dels períodes més difícils per a les entitats, és una persona que sent molt la música i la festa alcoiana, per la qual cosa estem ben segurs que serà un excel·lent director”.

directorhimne

Josep Francesc Almeria Serrano

Josep Francesc Almería Serrano (Alcoi, 1962) està vinculat a la Societat Unió Musical d’Alcoi des de la seva infantesa, entitat de la qual continua formant part actualment com a instrumentista de clarinet. Va estudiar també piano amb la destacada mestra i pianista Pilar Mompó i pertany a una família alcoiana de reconeguda tradició musical; el seu pare José Almería Gisbert ja va ser designat director de l’Himne de Festes.

Ha estat vocal de Relacions Institucionals de la Junta Directiva de la Societat Unió Musical d’Alcoi durant el període entre 1990 i 2004; l’any 2002 va ser triat membre de la Junta Directiva de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i en 2006 va ser elegit i nomenat president de la FSMCV, responsabilitat que va renovar en les eleccions de 2010, que ha exercit fins ara. Recentment, ha estat nomenat membre del Consell Assessor de Culturarts de la Generalitat Valenciana.

A més, ha estat un gran impulsor de la Federació, amb projectes de gran envergadura i abast com la consolidació de la Xarxa d’Escoles de Música, Jove Banda Simfònica i la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV. També ha impulsat programes de cooperació internacional que mitjançant l’educació musical s’estan desenvolupant a Colòmbia i República Dominicana, entre altres països. Entre altres iniciatives, ha desenvolupat i coordinat programes de formació, d’arxivística i patrimoni musical valencià, d’educació musical per a la lluita contra el fracàs escolar, o també l’edició de la col·lecció d’investigació musical Bitàcola Musical, i la revista Música i Poble.


museus alcoi

Una resposta de Josep Francesc Almeria dirigirà l’Himne de Festes el 2015

  1. […] pobles del voltant, per la interpretació del tradicional Nostra Festa, dirigit en aquest any per  Josep Francesc Almeria Serrano, músic alcoià de la Societat Unió Musical d’Alcoi que fins ara ha sigut president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana; […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *