foradia subscriutegrat

Muro ultima els preparatius de les seves Festes

La localitat de Muro viurà aquest pròxim cap de setmana les seues Festes de Moros i Cristians en honor a la Verge dels Desemparats.

escuadra-muro

Les festes ja van començar amb els actes previs el diumenge, 12 d’abril, amb l’acte ‘La publicà’ a les 11’30 hores, on reunides a la plaça de l’Ermita estaven les autoritats festeres, acompanyats de l’Angelet, amb la Unió Musical de Muro, fins al M.I. Ajuntament. I des del balcó del M.I. Ajuntament, l’Angelet va pronunciar la Publicà. Tot seguit va començar desfilada de la Publicà, primer els menuts amb la seva banda de música, seguits dels publicadors adults amb la Unió Musical de Muro; darrere, per tancar la desfilada, va anar l’Angelet. Al dia següent, el dissabte 2 de maig, va ser el torn del Concert de Festes a les 19 hores al Centre Cultural de la Vila i de l’Entradeta Oficial a les 23’30 hores.

Els actes més propers se celebraran aquest pròxim divendres, 8 de maig, amb el Passacarrer a les 20 hores, i després de la traca que marca l’inici de la Festa, davant el Castell a la plaça del Matzem, començarà el Pasacarrer dels Músics, encapçalat per la Unió Musical de Muro, seguida per les altres bandes de música dels bàndols Moro i Cristià. A la nit, es donarà cita l’Entraeta de la Vespra, que començarà al cantó del carrer Sants de la Pedra amb el carrer sant Josep a les 23’30 hores. I per finalitzar la jornada a la 1h de la matinada serà el Gran Ball a la plaça del Matzem.

Però els actes més destacats de la festivitat de Muro es concentren el dissabte, 9 de maig, amb la Diana, l’exòtic desplegament de l’exèrcit de la Mitja Lluna amb l’Entrada Mora les 17 hores, i a les 21’30 hores tindrà lloc l’acte de la Baixà de la Mare de Déu dels Desemparats, des de la seva Ermita fins al temple parroquial. I ja el diumenge, 10 de maig, a les 17 hores començarà el desplegament de les tropes de la Creu amb l’Entrada Cristiana. Per finalitzar, el dissabte, 16 de maig, tindrà lloc la Pujà de la Mare de Déu a les 21 hores la seva Ermita. En arribar-hi es dispararà un gran castell de focs artificials i es cantarà l’himne dedicat a la Patrona. D’aquesta manera i amb l’habitual traspàs de Càrrecs Festers i sorteig de Clavariesses de l’any següent, es donarà fi a les festes de Moros i Cristians del 2015.


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *