foradia subscriutegrat

L’IES La Creueta d’Onil participa en el Campionat Mundial d’Orientació Escolar

L'equip de L’I.E.S La Creueta d'Onil ha participat en els Campionats del món Escolar d'Orientació celebrats en Antalya (Turquia) el passat més d'abril, com a part de la delegació d'Espanya juntament amb seleccions de 21 països • Raúl Sanjuan, de l'equip infantil de La Creueta va trepitjar podium en un segon lloc.

campionatorientacio2

El passat 18 d’abril va començar l’aventura feia Antalya (Turquia) de l’equip de L’I.E.S La Creueta d’Onil, com a part de la delegació d’Espanya, per a participar en la Competició d’Orientació Escolar Internacional. Durant quatre intensos dies, l’equip de La Creueta, format per 10 alumnes i 3 persones del cos tècnic, es va esforçar per aconseguir uns òptims resultats.

La representació en el seu conjunt estava formada per 10 orientadors de l’IES La Creueta, que juntament amb altres dos instituts espanyols classificats i resta d’esportistes de la selecció, els seus entrenadors, representants de la Federació Espanyola d’Orientació (FEDO) i del Consell Superior d’Esports (CSD) formen un total de 49 membres. Així mateix, el campionat estava format per seleccions d’altres 21 països: Àustria, Bèlgica-Flanders, Bèlgica Fc, Xina, Escòcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Espanya, Finlàndia, Hongria, Anglaterra, Israel, Itàlia, França, Nova Zelanda, Letònia, Polònia, Portugal, Suècia, Turquia i Ucraïna.

campionatorientacioLa jornada del 19 d’abril es va dedicar a la realització d’un model event per tots els competidors als voltants de les ruïnes de la ciutat licia de Phaselis, on van poder comprovar les peculiaritats del terreny turc. L’endemà, 20 d’abril, va anar el torn dels orientadors que es van enfrontar a la carrera llarga en el mapa de Tekirova. I de l’equip infantil va destacar Raúl Sanjuán trepitjant el podi en un segon lloc. La classificació provisional per equips situa a l’equip infantil xics de l’IES La Creueta en primera posició i a l’equip cadet xiques en la tretzena posició.

El tercer dia de campionat, 21 d’abril, es va dedicar al descans i els competidors de totes les nacions van participar en el Festival de les Nacions, on van poder compartir els productes típics de cada regió i la seua folklore. El dia va acabar amb una reunió tècnica on es van donar detalls de la carrera de mitja distància del següent dia. D’aquesta manera, el dimecres 22 d’abril va tenir lloc la carrera de mitja distància. Malgrat que l’equip d’Onil no va obtenir tan bons resultats com en la carrera de llarga distància, finalment dues dels equips espanyols van aconseguir trepitjar podi: Infantil xics de l’IES La Creueta amb un 3er posat amb medalla de bronze i trofeu i infantil xiques de l’equip de la selecció.

L’últim dia del campionat, 23 d’abril, es va disputar la Carrera de l’Amistat en la qual els corredors i entrenadors de totes les nacions es van barrejar en equips mixts per a disputar una carrera en conjunt pels carrers de la ciutat costanera de Kemer. Caiguda la vesprada, es va celebrar la cerimònia de clausura fent lliurament dels premis per equips i el premi Joy of Movement’ al més participatiu. Els organitzadors i autoritats van agrair la participació de tots els atletes i van donar el relleu a Itàlia per a la celebració pròxim Mundial Escolar d’Orientació dins de dos anys.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *