foradia pressupostparticipatiualcoi

Onil i Banyeres de Mariola incorporen la recollida selectiva de residus

Aquesta iniciativa ve de la mà del Consorci de residus Crea, que dona servei de recollida de residus tèxtils des de desembre de 2020

El Consorci de residus Crea ha sumat dos nous municipis a la prestació del servei consorciat de recollida selectiva de residus tèxtils, són Onil i Banyeres de Mariola. Aquestes dos localitats se sumen a Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Canyada, Castalla, Elda, Salines, Sax, i Villena.

Amb aquest servei s’intenta apropar a la ciutadania punts de recollida de tèxtil perquè aquests siguen tractats adequadament. En total es compta amb 129 contenidors en aquests 11 municipis, és a dir, un contenidor per cada 1.028 habitants.

A més, que aquest servei siga consorciat té molts beneficis mediambientals i econòmics.

Els contenidors s’arreplegaran cada quatre dies, com a mínim, i almenys es faran quatre netejes anuals dels contenidors. També es comptarà amb un servei de manteniment i reparació per a garantir la gestió d’aquests residus amb la qualitat més gran possible.

El president de l’entitat ha comentat que: “Amb aquest servei estem donant una segona vida a la roba, calçat i altres residus tèxtils arreplegats, i en última instància, el que no es pot reutilitzar es recicla de forma convenient. Des del consorci pretenem que aquests residus, que en realitat són potencialment recursos, no es destinen als vertaders controlats, ja que aquesta ha de ser l’última opció des d’un punt de vista ambiental i social. Amb la incorporació d’Onil i Banyeres de Mariola, ja són 11 municipis adherits, quasi un 80% del total de les localitats que formen part del consorci”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *