foradia pressupostparticipatiualcoi

Conferències sobre l’arquitecte Vicent Pascual pel 150è aniversari

El Círcul Industrial va acollir els dies 5 i 7 de maig les xarrades de la historiadora de l’art Jacqueline Charron, l’arquitecte superior Juan José Moya i la historiadora de l’art Crispina Ruiz per rememorar la figura de Vicent Pascual Pastor.

ceonferenciapascualAmb motiu del 150è aniversari del naixement de l’arquitecte, professor de l’Escola Industrial i alcalde d’Alcoi, Vicent Pascual Pastor van tindre lloc dues xarrades els dies 5 i 7 de maig. Ambdues conferències foren seguides per un nombrós públic que omplí el saló llarg del Círcul Industrial.

La primera conferència va ser a càrrec de la historiadora de l’art, Jacqueline Charron, que va abordar tota l’etapa de formació de l’arquitecte a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, on coincidí amb personatges cabdals de l’arquitectura com Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí o mecenes com el comte Güell, fins a tornar a Alcoi i ocupar el càrrec d’arquitecte municipal, a banda d’altres dedicacions professionals, com a catedràtic de l’Escola d’Art i Oficis, o polítiques, com la seva activitat fent costat al diputat nacional José Canalejas.

La segona conferència, impartida per Juan José Moya, arquitecte superior, i Crispina Ruiz, historiadora de l’art i funcionària de l’Arxiu i Biblioteques Municipals d’Alcoi, fou molt àmplia amb una acurada descripció de la tasca constructiva de Pascual, des dels projectes d’edificis religiosos com l’asil de Bocairent, l’església parroquial de Beniarrés, la basílica de Benissa, anomenada popularment “la catedral de la Marina” per la seva magnificència i l’antic col·legi i capella de les Esclaves. Així mateix, Pascual va projectar quantitat d’edificis industrials, com les fàbriques de Ferràndiz i Carbonell, seu actual del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica, i la fàbrica de Monllor, actual centre de salut La Fàbrica.

La cloenda del cicle de conferències està prevista per al 14 de maig amb la xarrada dels arquitectes Jorge Doménech i Rafael Silvestre sobre el Modernisme.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *