foradia subscriutegrat

Compromís Alcoi acusa el PP d’autoodi respecte a la cultura i educació valenciana

• El PP d’Alcoi va presentar al Plenari del dijous 28 de juliol una moció contra el decret de Conselleria de plurilingüisme • Ivorra afirma que “el PP vol tornar al model d’Alberto Fabra que, com a president, va suprimir 151 línies d’ensenyament en valencià, això es diu autoodi”.

El PP d’Alcoi va presentar al Plenari del dijous 28 de juliol una moció contra el decret de Conselleria de plurilingüisme. Amb aquest decret els escolars valencians tindran la possibilitat de rebre les classes en tres llegues, castellà, valencià i angles, o tanmateix continuar amb el sistema actual.

El portaveu de Compromís Màrius Ivorra va interpel·lar als populars dient-los que “parlen de què el castellà està discriminat amb aquesta llei, doncs les dades diuen el contrari, el 99,5% dels valencians o per a vostés ‘levantinos’ domina el castellà mentre que sols el 33% el Valencià. Als centres educatius on es produeix discriminació segons vostès, molta gent intenta estudiar en Valencià i se’ls ‘imposa’ fer-ho en Castellà. 92.000 xiquets no tenen opció d’estudiar en valencià, on queda la ‘Libertad Educativa’ que tant promouen? No és un número que jo m’invente, són dades de la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant”.

Tot seguit Ivorra va afegir que a la moció del PP es pot comprovar “l’autoodi que presenta el PP quan parla de la cultura i educació valenciana”.

Per altra banda, els centres que han volgut s’han pogut quedar com estaven si així ho ha decidit el Consell Escolar, el nivell Plurilingüe el tria la comunitat educativa de cada centre per majoria de 2/3. Per aquest motiu, ivorra afirma respecte a la moció del PP que potser que “el que els ha molestat és que molts centres es decantaren pels nivells avançats”.

Des de Compromís defenen un canvi de model educatiu lingüístic al·legant que “el nostre alumnat no acredita de manera satisfactòria coneixements de Valencià i menys encara d’Anglés. El sistema educatiu dels darrers anys no ha funcionat”. Segons les dades oficials el 99,5% de la població domina de forma oral el castellà, el 33% el Valencià i el 6,6% l’anglés.

Com a conclusió Ivorra afirma que “el PP vol tornar al model d’Alberto Fabra que, com a president, va suprimir 151 línies d’ensenyament en valencià, això es diu autoodi”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *