lasarga ajualcoitel

El dia que Alcoi va participar en el Campionat Mundial d’Idees

per Carmen Guill (Sobre el dia en què Alcoi participà en el primer campionat mundial d'idees). IDEAS WORLD CUP)

ideas world cup alcoi

“Les idees, igual que el raïm, creixen en raïms”

carmen guill

Carmen Guill./

Quan Pedro J. Mondéjar, allà pel mes de Gener ens va parlar sobre aquest concurs als companys de l’Àgora Coworking i va sol·licitar la nostra col·laboració per a l’organització de l’esdeveniment ací, a Alcoi, no ho vaig dubtar ni un segon. Jo, havia de formar part d’aquesta aventura tan enriquidora com estimulant.

I així, el 21 d’Abril, dia mundial de la creativitat i la innovació, Alcoi participava juntament amb altres 31 ciutats de diferents països. Sent Alcoi la ciutat més petita entre totes les participants, l’assumpte, no pintava fàcil, doncs competíem amb ciutats com Quito, Mèxic D. F., Rosario, i Madrid (seu d’Idees World Cup).

El que condueix i arrossega al món no són les màquines, sinó les idees Víctor Hugo Novel·lista Francés (1802-1885)

Els temes escollits em van captivar des del primer moment, sent aquests: Energia, Comunicacions, Govern i Smart Cities, Recursos limitats i Educació. Cinc grans elements fonamentals per al desenvolupament de la societat però també, cinc grans problemes, la gestió dels quals, planteja tot un repte a la humanitat. Com va citar Salman RushdiTotes les idees, fins i tot les sagrades, han d’adaptar-se a les noves realitats”.

ideasworlcup carmen guill

Un home amb una idea nova és un boig fins que la idea triomfa”. Mark Twain (Escriptor i periodista nord-americà 1835-1910)

I, a per això vam ser l’equip Idees World Cup Alcoi: L’enamorat d’internet Pedro J. MondéjarBegoña Julià, que, com pescadora era qui manejava les xarxes i tirava “hams” per donar difusió i visibilitat a l’esdeveniment alcoià; Nuria Aparicio, assessora d’imatge i protocol i, sempre obstinada a treure la nostra millor cara; Cristina Alesón, en si mateixa, una fàbrica d’idees innovadores; Óscar Illán, que va posar tota la carn en el asador per aconseguir patrocinadors locals que recolzassen l’esdeveniment; Manolo Gomicia, que, des de l’Ajuntament, amb el seu entusiasme i suport inestimable, va facilitar que l’organització fora sobre rodes. Gràcies a tots. Dir que és un honor compartir aquestes experiències amb vosaltres és quedar-se molt curta.

Milers de gràcies a alcoians i alcoianes de totes les edats, als amics i companys que van voler acompanyar-nos al parc de Cervantes durant la jornada del 21 d’Abril i van deixar registrades les seves millors idees. Aconseguim un total d’1.355 i quedem els tercers en la categoria de ciutat amb major nombre d’idees. També vam tenir una valuosa col·laboració per part d’empreses locals que van recolzar l’esdeveniment amb diferents aportacions que, en aquest tipus d’activitats sense ànim de lucre, el suport econòmic i d’infraestructura és fonamental: Caixa Popular, Crea 360, Onsen, Efecte, Visual Brainstorming, El Píxel Feliç, Nuvj samarretes, Llevantina carpa, Cerol i La Marquesina. No ens oblidem de les institucions que, en la mesura de la possible van aportar el seu granet: UPV, CEEI, Alcoi Smart City i l’IES Cotes Baixes. Agraïment i admiració als components del Centre Washi Kan Alcoi que, de forma gratuïta ens van oferir una exhibició de thai-chi i “kungfu”, ens van contagiar el seu esperit Zen i, amb ells arrenquem el matí amb energia positiva. Fantàstica la dedicació de les noies de l’Alcoi Roller Derby que ens van regalar el seu temps, la seua simpatia i la seua velocitat animant a tots els transeünts a participar. No em puc oblidar dels professionals que van intervenir per contribuir a la generació massiva d’idees des de la seva pròpia experiència o a través de les seues habilitats com a docents: Jordi Tormo, Pep Capó, Macarena Florencio Carmen Oliver, Raül Gerònim Silvestre i Enrique García. Gràcies per compartir amb nosaltres vostra saviesa.

ideasworlcup angel alvado

L’home intel·ligent no és el que té moltes idees, sinó el que sap treure profit de les poques que té.

Tinc l’absoluta certesa que el temps ho hem aprofitat molt bé i que, els resultats obtinguts el 21 d’Abril, no van a quedar en sac trencat perquè, com va dir D. Santiago Ramón y CajalLes idees no duren molt. Cal fer alguna cosa amb elles.

I en això estem l’equip Idees World Cup Alcoi. Això no va acabar el 21 d’Abril. Ací hi ha treball per a una gran estona. Ens trobem durant el poc temps lliure que ens permet la nostra professió i ocupacions, llegint, classificant i debatent per seleccionar les deu millors idees que competiran per la millor idea global i per la millor idea local. Esperem que algunes de les quals ja hem valorat, en un futur, es puguen engegar i, les que ja són una realitat, es puguen millorar perquè, Les idees, igual que el raïm, creixen en raïms”. I, alguns sempre estem disposats a llaurar-les.

Font: Carmen Guill – Asesora Energética Independiente./


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *