foradia cdturisme

25é aniversari amb 25 espectacles per La Mostra de Teatre d’Alcoi

La Mostra de Teatre d'Alcoi compleix el quart de segle amb la programació de 25 espectacles • En aquest 2015, circ, dansa, titelles, clàssics, infantil, escolar, teatre de carrer, humor, teatre social... hi ha cabuda per a tots els gèneres i estils • Destaca les propostes de La Fura dels Baus o Joglars • Musicals, Xavi Castillo, Faula Teatre, La Dependent i per tant, una important presència alcoiana

mostra teatre 20015 alcoi

La Mostra de Teatre i la ciutat d’Alcoi en general està de celebració. I és que el certamen teatral de la ciutat, de referència al País Valencià i a tot l’Estat espanyola, compleix el seu 25é aniversari. Per celebrar aquesta important fita s’han programat fins a 25 espectacles del més variat gènere i estil, amb especial atenció al públic més jove i infantil i amb protagonisme destacat del teixit teatral local.

Miquel Santamaria, director de la Mostra de Teatre i del Centre Cultural d’Alcoi, recordava com durant aquests 25 anys de trajectòria han passat més de 250 professionals de mitjana per edició (recordem que és una fira d’arts escèniques), s’han portat als escenaris unes 500 funcions i han passat per elles més de 150.000 espectadors.

En aquest 2015, circ, dansa, titelles, clàssics, infantil, escolar, teatre de carrer, humor, teatre social… hi ha cabuda per a tots els gèneres i estils.

Per destacar alguna de les propostes, trobem La Fura dels Baus o Joglars, potser són dues de les companyies que més espectadors atrauran. Tot i que, com déiem, hi ha de tots els colors i temàtiques. Musicals, Xavi Castillo, Faula Teatre, La Dependent i per tant, una important presència alcoiana que comença amb les companyies (La Dependent o Faula), segueix amb directors (Pepa Miralles o Marcos Cantó) i acaba amb l’autor del cartell anunciador, Jordi Vila, o l’assessora de moviment de la companyia Circle of Trust & Logela per part de Sol Picó.

mostra teatre roda prensa alcoi

Presentació en roda de premsa dels 25 anys de la Mostra de Teatre./

Teatre Calderón, Teatre Principal, Centre Cultural, Salesians, Sala Savoy i Plaça de Dins són els escenaris escollits per a les representacions, les quals tindran uns preus que van des dels 0 (entrada lliure) als 12 euros. Les localitats, de fet, ja es poden comprar tant a les taquilles del Principal, Calderón i Centre Cultural, com ara per Internet a través de la web www.InstanTicket.es

Francesc Agulló, regidor de Cultura d’Alcoi, ha agraït públicament a l’equip humà tota la faena que han fet i fan cada any des de fa 25 per aconseguir que el nom d’Alcoi sone en l’àmbit cultural espanyol. Per últim, l’alcalde, Toni Francés, també es sumava amb paraules de reconeixement per a Miquel Santamaria, actual director, i els anteriors que durant aquest període de temps han estat capaços de mantindre viva culturalment la ciutat.

Font: Lidia Vila./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *