Foradia

Denuncien al Govern d’Alcoi de fer propaganda camuflada d’informació institucional

• "El Govern està utilitzant en nombrosos casos les xarxes, web i, en general, de tots els instruments comunicatius de l'Ajuntament per fer propaganda" • “Aquestos fets són poc ètics, perquè ajuden amb els diners de tots que el partit en el Govern publicite la seua gestió".


Guanyar Alcoi denúncia “la contínua utilització partidista del portal de notícies de l’Ajuntament”. Segons el Grup Municipal, el Govern està utilitzant en nombrosos casos les xarxes, web i, en general, de tots els instruments comunicatius de l’Ajuntament per fer propaganda d’un partit en concret, el PSOE.

D’aquesta manera es produeix un greuge comparatiu, ja que solament es publiquen a aquest portal de l’Ajuntament les notícies d’un partit i no les declaracions d’altres grups municipals, “malgrat que l’Ajuntament el formem tots els grups polítics i no sols el del Govern”. És per això que es genera contínuament una situació de desigualtat entre la distribució i difusió de les informacions, afavorint sempre al Govern.

Per a realitzar aquesta afirmació Guanyar es basa en exemples de “propaganda camuflada d’informació institucional”.

  • En 2015 amb el PSOE anunciant projectes durant la campanya electoral.
  • Hi ha hagut contestacions per part del Grup Municipal Socialista en qualitat de Govern, l’última d’elles contestant a unes declaracions de Màrius Ivorra, Portaveu de Compromís Alcoi. La contestació sí que es va recollir a la web de l’Ajuntament, malgrat que la denúncia d’Ivorra no es va acollir al portal de notícies.
  • Un cas similar succeïx quan es contesta a la nota de premsa publicada per part de Guanyar Alcoi en la que denunciaven que “la regidora de Benestar Social deixe passar la contractació d’una avaluadora per a la Dependència pagada amb fons autonòmics”.
  • L’ús de l’aplicació Línia Verda, una app per enregistrar incidències de la ciutat i que té un servei de notificacions: “les notificacions que s’envien són les notícies que genera el Govern, trobant-se, de tant en tant, en informació alabant la feina del Govern o, directament, atacant a l’oposició”.
  • La roda de premsa que va realitzar el Govern el 19 de juny on Toni Francés parla dels projectes realitzats pel Govern i convida a tota la ciutadania a trobar tot aquest recull de projectes i accions una web que forma part d’una campanya del PSOE.

Aquestos fets són poc ètics, perquè ajuden amb els diners de tots que el partit en el Govern publicite la seua gestió de forma partidista i perquè menysprea a l’oposició, afirma Estefania Blanes, portaveu de Guanyar.

I conclou dient que “aquestes actituds han de canviar radicalment per higiene democràtica, no podem continuar permetent que l’Ajuntament, que és de tots, siga utilitzat per part del PSOE tal com ja feia el PP de Sedano i Peralta, com un ‘cortijo‘ propi”.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *