foradia subscriutegrat

Jordi Sedano: candidat a l’Alcaldia per Ciutadans d’Alcoi

Parlem en Jordi Sedano Delgado, cap de la llista municipal de Ciutadans d’Alcoi en eleccions municipals del 24 de maig de 2015 a la ciutat.

Jordi Sedano Delgado

“El nostre lema és ‘Alcoi per damunt de tot’, inclús per damunt dels ciutadans”

Jordi Sedano Delgado és el cap de la llista municipal de Ciutadans d’Alcoi. Sociòleg de formació, ha treballat com administratiu d’una entitat bancaria. Va exercir com a Alcalde d’Alcoi del Partit Popular durant la legislatura 2007 –  2011, i, posteriorment, com a regidor de la corporació.

– Quina és la situació d’Alcoi des del vostre punt de vista?

La situació d’Alcoi en l’actualitat és molt difícil, es tracta d’una ciutat en decadència, en la qual hi ha una pèrdua de població molt important. Per altra banda les dificultats de materialitzar el projecte d’Alcoinova, el qual ha de ser un referent i un revulsiu per a pegar-li la volta a l’economia. Alcoi té tots els vímets que fan falta (una escola d’idiomes, una cambra de comerç, una associació d’empresaris…) però el problema és que hi ha gent que no vol la construcció d’aquest projecte industrial.

– Quin seria el projecte de ciutat ideal per a Alcoi?

Un projecte de ciutat en el qual convergisquen unes polítiques industrials, basades en un parc tecnològic comarcal (Alcoinova), amb un medi ambient posat en valor. Una ciutat com era Alcoi, on la faena, la indústria i l’economia conviuen amb un entorn natural; una ciutat amb un patrimoni cultural, amb una cultura d’esports, que sàpiga innovar en tecnologies. Una ciutat industrial en harmonia amb la naturalesa.

– Quines mesures polítiques aplicaríeu en arribar al govern?

Nosaltres som un partit de sentit comú. Sabem que aquesta legislatura no va a haver-hi majories absolutes i que per tant hem de ser capaços de treballar tots els partits junts. Volem fer d’Alcoi una ciutat referent en tota la Comunitat Valenciana industrialment i mediambientalment. Volem estar al costat dels treballadors i dels empresaris. Amb això ens conformarien, potenciant un projecte industrial i el turisme d’interior.

– Com penseu que quedarà la corporació de l’Ajuntament després de les següents eleccions?

Com a sociòleg, no m’agraden les quinieles ni les enquestes. Nosaltres som un partit que encara no tenim representació a l’Ajuntament i no tenim sostre, el sostre ens el posaran els alcoians el dia 24 en les urnes. Hem deixat ben clares les nostres propostes i confiem en el criteri dels alcoians. El nostre lema és “Alcoi per damunt de tot”, inclús per damunt dels ciutadans.

– Podries dir-nos l’última pel·lícula que has vist?

Una pel·lícula que sempre recomane és En el Nombre de la Rosa, per la fabulosa actuació de Sean Connery i per l’atmosfera que sap traslladar la pel·lícula: eixa atmosfera d’un moment obscur de la humanitat.

– Podries recomanar-nos un llibre?

Ara acabe de llegir el d’Isabel Sansebastian, “La mujer del diplomàtico”, una novel·la autobiogràfica basada en la història d’una família de classe alta, la qual ha de viatjar per tot el món…

– Podries mencionar-nos algun polític actual que et servisca com a referent?

Albert Rivera, sense dubtes. Pense que és el Alfonso Suàrez del nostre temps, polític al qual admire moltíssim també. Va ser capaç de superar un moment històric molt difícil, legalitzant al partit comunista i arribant a grans consensos.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *