foradia pressupostparticipatiualcoi

Enguany ens governarà un sols partit

per Pep Frasés i Vaello

josefrases

Pep Frasés i Vaello./

En aquest mes de maig venen les Eleccions Municipals, alguns les esperen com aigua de maig. Tots volem la renovació, el canvi, l’esperança de tenir polítics de veritat que pensen més en el ciutadà que guanyar diners.

Tots no ho tenen clar que eixe miracle es puga fer i menys en Alcoi on els partits són dividits per moltes causes. Vull aturar-me en una: Tots recordem que l’Ajuntament d’Alcoi estava governat pel famós “tripartit” (PSOE, BLOC-COMPROMÏS i EU-L’ENTESA) i de tots ells tres, un va fer un “mal terrible” als altres companys del tripartit, va tindre que gastar 21.000 euros per a que l’actuació de Serrat i Sabina no fora un fracàs i encara que l’Ajuntament d’Alcoi ni guanyava ni perdia en aquesta actuació, la regidora de Cultura, assabentada que l’esmentada actuació tenia un procés dificultós per poder vendre 6.000 o 7.000 entrades, veient aquesta qüestió, la regidora d’esquerres va voler tirar una mà a l’encarregat d’organització i va fer un plantejament de publicitat, anunciant el concert i al mateix temps fer publicitat d’Alcoi per arribar a moltíssima gent i assegurar-se un èxit relatiu per a que els organitzadors d’aquest event no pergueren fins les sabates. Cal recordar que aquesta despesa de 21.000 euros va ser aprovada en junta de govern on estaven tots: PSOE, EU-LENTESA i BLOC-COMPROMÍS

La resta del bipartit, els va semblar tan “denigrant” aquesta situació, que el propi alcalde li va llevar totes les funcions a Anna Serrano, regidora de Cultura i la va deixar en l’opossició. L’unic error que va cometre Anna va ser anunciar que el concert seria a cost zero. I així va ser, sense advertir el tema de la publicitat. Els 21.000 euros (contrat de 18.000 euros + IVA, no 25.000) que va percebre el promotor, va ser exclusivament per publicitat d’Alcoi, associada al concert, en tota Espanya. I res més; el contracte específic del concert deia clarament que l’Ajuntament solament estava obligat a facilitar el lloc, no hauria d’assumir més. L’acusaren també d’haver contractat a gent del Bloc al Teatre Calderón d’Alcoi. La notícia més aproximada a aquesta realitat és que una periodista, havia sigut contractada per la UTE que s’havia quedat la concessió (que és de l’entorn del PSOE, no del BLOC). Però al quedar embrassada, va renunciar, i la UTE va plantejar qui podria substituir-la i se li va donar al periodiste del BLOC que és el que havia fet la campanya publicitària del concert. A més a més aquest periodiste havia treballat de cap de premsa del govern d’Elx del PSOE (però està vist que ser del BLOC a Alcoi era un estigma). Aquesta contractació va ser de la UTE i no del BLOC. Eixe periodiste és el grapat de treballadors que va contractar el BLOC “a esquenes” del PSOE i EU-L’ENTESA, que per cert es va quedar en el bibartit per raons tan comprensibles com les que diu Ovidi: “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sancer” i el BLOC s’ha conformat en una altra lletra de l’Ovidi: “A tú tan dit preciós; a mi m’han dit, tu calla, va com va, va com va…”

La qüestió econòmica dels cinc regidors del BLOC ha quedat de la següent manera: David Abad, portaveu (2.268,94 euros); Anna Serrano, segona portaveu 1.852,51 euros); Paco Blai, Sabina Gregorio i Anna Climent, regidors sense cartera (837,98 euros cadascú) per assistència als plens i comissions, si no poden assistir no cobren i Marius Ivorra, secretari del grup municipal 1.579,42 i Anna Serrano baixaren a cobrar 1.800 euros. Blai cobra 800 euros per assistència als plens. És a dir, que l’eixida del govern per companyerisme els va perjudicar econòmicament molt, però hi ha coses que estan per damunt d’això: La solidaritat i el companyerisme, dins d’un món de corrupció política.

Tot molt trist perquè s’ha frustrat una ocasió d’or per demostrar que es podia enllestir a Alcoi un govern de progrés, les enveges, misèries personals, política de cantonada i mediocritats han frustrat una oportunitat històrica. Un partit on els quatre anys anteriors tenia dos regidors, després en van aconseguir cinc (la xifra més alta, en comparació a tots els altres grups).

Temps abans el PSOE li va passar la bola de 300.000 euros de deutes del senyor Calatrava al PP per uns plànols del primer intent de fer un pont del Viaducte a la Zona Nord; el PP fa unes obres en la Rosaleda, on ara els canvis ho tenen que pagar el bipartit; es volia fer un hotel i els constructors també demanen prejuins… pagar i pagar… Una regidora que fa una despesa de 21.000 euros ben aprofitats (que no eren per a ella), ja que anaren 7.000 persones al recital de Sabina i Serrat, encara que l’ESGAE parla de 4.000 espectadors, però admet que segurament eren 7.000, perquè en totes les actuacions , per tant de no pagar més impostos, redueixen la mitat dels espectadors. Un èxit total gràcies a Anna Serrano, la única regidora que ha fet un treball digne i darrere d’ella se’n van tot el grup com a prova de solidaritat i confiança amb la ex regidora de Cultura Anna Serrano. I després de passar-la a l’opossició, la seua regidoria l’agafa un d’EU que en compter de dimitir per ser els dos grups d’esquerres, aprofiten l’ocasió, a pesar de que fóren el grup menys votat de les passades eleccions municipals de fa quatre anys… Es clar que la pela, és la pela… Després es queixen que a nivell nacional están cansats que ens governen sempre el bi-partit PP y PSOE… El BLOC-COMPROMÍS van perdre tres assessors (o eventuals), i de 4 s’han quedat tant sols en un (Màrius, Secretari del grup),  mentre que EU, en dos regidors, n’ha tingut 4 tota la legislatura.

El poble de Muro d’Alcoi, porta des de l’any 1979, regit pel BLOC. Els seus motius tindran els veïns de Muro per votar-los?

L’actitud del BLOC en Alcoi, representa una sol·lució màgica i formidable per a tots els qui dubten dels polítics. Vivim un món de corrupció política, de xarradors que ens volen vendre la moto. Jo dic i pense: que hui per hui, gràcies a la gent com els del BLOC, podem pensar que encara hi han polítics honrats. Els vots s’ho mereixen els partits que treballen, actuen pel poble I el sou se’l guanyen a pols, fent coses per Alcoi i deixar-se de paraules i excuses…

Font: Pep Frasés i Vaello./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *