lasarga

Esquerra Unida torna a Alcoi la capitalitat cultural

Esquerra Unida fa un repàs a l'exemple de bona gestió econòmica, a la l’activitat cultural a tots els nivells situant a Alcoi com de major importància del País Valencià i de garant de la defensa del medi ambient • Paco Agulló destaca que les àrees de gestió d’Esquerra Unida (Medi Ambient, Participació Ciutadana, Salut Pública, Consum, Cultura i Normalització Lingüística)

paco agullo

Paco Agulló./

La Regidoria de Cultura ha estat sota gestió d’Esquerra Unida al llarg dels darrers dos anys i mig, des que el regidor i candidat d’EUPV a les Corts Valencianes Paco Agulló va assumir la seua titularitat poc abans de la meitat de la legislatura. Al llarg d’aquest temps, el salt qualitatiu ha estat espectacular, el que ha permés retornar a la ciutat la capitalitat cultural tant a nivell de programació, com de producció.

El propi Paco Agulló ho explica: “Alcoi torna a ser el referent cultural que mai devia haver deixat de ser. I no ho diem nosaltres: és un missatge que ens arriba des de diferents ciutats del País Valencià. En una època en què les retallades en matèria cultural han estat una constant en pràcticament totes les localitats valencianes, aquest Ajuntament ha tingut una aposta clara per un sector dinàmic, efervescent, seriós i de qualitat. Això ha estat bàsicament possible gràcies al propi àmbit cultural de la ciutat, plena de col·lectius, entitats, companyies i creadors  amb un enorme potencial, amb els quals hem treballat atenent a les seues necessitats i canalitzant tota aquesta energia creativa de forma coordinada i organitzada”.

Agulló posa com a exemple la programació d’arts plàstiques de la ciutat: “De no tindre cap programació ni planificació hem passat a posar en marxa un cicle estable de cinc espais expositius que cada dos mesos ofereixen arts plàstiques de qualitat. Gràcies a la col·laboració de l’artista Antoni Miró, el públic de la comarca ha tingut accés a centenars d’artistes, des dels joves valors als més consolidats, i des de creadors locals a figures internacionals. Milers de persones passen per cada mostra a la Llotja, que hem reconvertit en sala d’exposicions donant-li, després de molts anys, un ús útil i adequat a les seues característiques. I més públic encara s’acosta al Centre Cultural, i a l’Àgora, al Centre Ovidi Montllor i a la Unesco. Això, a banda d’altres exposicions que hem organitzat, per exemple, a la Capella de l’Antic Asil del Camí, la qual hem adequat també i li hem donat ús, o al Museu Arqueològic, o a altres sales locals amb les quals també col·laborem. Sense deixar de banda les exposicions sobre la col·lecció d’art de municipal, que per primera vegada han tret a la llum el patrimoni que tenim a l’Ajuntament”. El regidor i candidat d’EU a les Corts també remarca la promoció exterior realitzada en aquest apartat, citant “l’exposició d’Antoni Miró sobre l’Hospital Sueconoruec que ha recorregut diferents ciutats de l’Estat, o la itinerància d’algunes mostres promogudes per la Regidoria a diferents ciutats valencianes”.

En quant a arts escèniques, el regidor també destaca l’aposta tant pels espais escènics com  per la producció pròpia: “Hem aconseguit, per primera vegada, una coordinació efectiva entre les diferents sales. I a més hem fixat un model de programació pública per al Teatre Calderón, amb menys de la meitat del cost de gestió quan el govern local estava en mans de la dreta. Hem mantingut i rellançat la Mostra de Teatre, i fins i tot hem apostat per la producció local coproduint diversos espectacles d’alçada amb companyies d’Alcoi”. També en l’aspecte musical Alcoi s’erigeix com a referent: “Seguim recolzant les nostres bandes mentre l’administració valenciana fa el contrari, i fruit d’aquesta col·laboració hem tingut concerts especials realment memorables que han suposat autèntiques fites per a les entitats musicals. I també col·laborem amb els grups de música tradicional, amb els grups joves i el seu talent emergent. Fins i tot, contribuint a l’edició de discs o a la celebració del Festival Moniàtic, entre altres iniciatives. I també hem de destacar en aquest sentit la tasca de l’Associació d’Amics de la Música, que cada any elabora una programació exemplar d’altíssima qualitat i que compten amb el nostre ple recolzament perquè contribueixen de forma excel·lent a engrandir el prestigi cultural d’Alcoi”.

Paco Agulló enumera a més accions de divulgació de la cultura i el patrimoni: “Com les rutes per conèixer el nostre patrimoni de la mà del Museu Arqueològic i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics; l’ampliació de les jornades de portes obertes de la Sarga; les jornades per conèixer els jaciments prehistòrics en els quals hem seguit treballant… Sense oblidar que hem editat més de cinquanta obres bibliogràfiques en dos anys i mig”.

ovidimontllor1“Tot això, unit a la celebració dels 20 anys de les vacances d’Ovidi Montllor amb un cicle que ha tingut un enorme ressò més enllà de les nostres comarques i una qualitat artística d’enorme alçada; o també de diferents commemoracions com el 75 aniversari de la guerra civil, de l’Hospital Sueco-noruec, dels 150 anys del naixement de Vicent Pascual Pastor, o el projecte per impulsar que les festes de Nadal siguen Patrimoni de la Humanitat”, explica Agulló. “En conjunt, un balanç més que positiu que permet a propers governs seguir treballant en la consolidació d’aquesta realitat cultural diversa, potent, dinàmica i efectiva. Una capitalitat cultural que reverteix també en un impuls econòmic a la ciutat, en una major qualitat de vida per als nostres veïns, i en un innegable benefici per treballar per una societat més lliure, més crítica i més exigent, més informada i formada. Un Alcoi millor”.

 

Paco Agulló: “Hem gestionat l’economia de les nostres àrees de forma eficient i responsable, com és la nostra obligació”

Esquerra Unida, exemple de bona gestió econòmica

 

El sanejament de les arques municipals i la incontestable millora de la situació econòmica i financera de l’Ajuntament ha estat possible gràcies a una gestió eficient, eficaç i responsable de totes les àrees municipals del govern del qual forma part Esquerra Unida. En paraules del regidor i candidat a les Corts Valencianes Paco Agulló, “aquesta ha estat la legislatura de la recuperació, de l’esforç de totes i tots per sanejar el Consistori i aconseguir una millora substancial d’un Ajuntament que ens vam trobar pràcticament en fallida. I això ha estat possible gràcies a una bona gestió econòmica a tots els nivells: per part de tots i cadascun dels membres del govern, de totes les àrees de gestió municipal, del propi compromís del cos laboral municipal, i també dels ciutadans d’Alcoi amb la seua paciència, comprensió i responsabilitat”. 

participacio 2.0Paco Agulló destaca que les àrees de gestió d’Esquerra Unida (Medi Ambient, Participació Ciutadana, Salut Pública, Consum, Cultura i Normalització Lingüística) han estat “un clar exemple de bona gestió econòmica, amb un equilibri pressupostari notable, i les inversions i despeses correctes i justes d’acord a les seues activitats. Afortunadament, hem treballat amb equips de funcionaris completament implicats en l’optimització de la gestió i els recursos, i hem tret avant l’activitat municipal fins i tot en moments en què pràcticament no hi havia recursos. El balanç d’aquests anys tan complicats demostra que hem gestionat l’aspecte econòmic de les nostres àrees de forma eficient i responsable, com és la nostra obligació, i com hauria de ser obligació de tots els responsables polítics, perquè no podem oblidar per un instant que els diners són de tots els alcoians i alcoianes”.

Però el regidor i candidat a les Corts sobretot insisteix en la participació i la implicació ciutadana per aconseguir aquests objectius econòmics: “La nostra gestió també s’ha caracteritzat per obrir portes, atendre i escoltar a tots els ciutadans que s’han adreçat a nosaltres. Hem estat a disposició de col·lectius i entitats, dels alcoians i alcoianes, perquè ha estat gràcies a ells que hem pogut signar una gestió òptima dels nostres departaments. Hem tingut en el teixit associatiu i en la participació dels ciutadans el nostre millor aliat”.

Paco Agulló conclou recordant que “tots hem fet un esforç importantíssim, suplint la manca de recursos amb hores de treball i sacrifici. Hem anat resolent els problemes municipals i amés contribuint a sanejar econòmicament les finances del Consistori. Des de la tranquil·litat i la discreció, però sobretot des de l’eficàcia, Esquerra Unida ha demostrat una vegada més que l’esquerra gestiona millor els serveis públics”.

 

La feina de la regidoria en 4 anys, clau per la conservació de l’entorn.

EU, garant de la defensa del medi ambient.

 

arbres racoLa gestió de la Regidoria de Medi Ambient durant aquesta legislatura, sota la gestió d’Esquerra Unida en la persona de Jordi Tormo primer, i de Paco Agulló després, ha estat caracteritzada per un treball continu i constant per aconseguir una ciutat més eficient, sostenible i racional, portat a terme a través de la transversalitat amb la resta de departaments municipals; seguint una filosofia d’incidir conjuntament amb la resta de àrees de l’Ajuntament en l’atenció als problemes mediambientals. El regidor d’EU i candidat a les Corts Valencianes Paco Agulló destaca que “Esquerra Unida és garant de la conservació i defensa del nostre medi natural. Des de la nostra gestió, no només hem posat per damunt de qualsevol altre aspecte la defensa del medi, sinó que hem contribuït a la seua millora, al seu manteniment, fins i tot al seu estudi i a ampliar els coneixements, i també a la divulgació dels valors mediambientals entre els escolars i la població en general”.

Agulló destaca la posada en marxa de diversos plans que ja suposen una millora significativa en matèria de medi ambient i sostenibilitat: el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, el Pla d’Acció en Energia Sostenible, sense oblidar la posada en marxa de l’Agenda 21 Local, amb els seus diferents plans estratègics sectorials, que ha estat possible gràcies a la participació ciutadana mitjançant el Consell Local de Medi Ambient. “Aquests programes comporten constants actuacions per tal d’avançar en la sostenibilitat, més enllà d’intervencions esporàdiques i aïllades. Considerem importantíssim que la feina es faça de forma programada i coordinada, perquè és l’única forma d’incidir de forma eficaç en la millora del medi”, subratlla el candidat d’EU a les Corts, que també destaca “la limitació de circulació en la pista del Racó Sant Bonaventura, i també en els accessos a Font Roja i Sant Antoni durant la Setmana Santa per evitar aglomeracions i riscos per a la seguretat dels visitants”.

No són els únics programes que s’han posat en marxa: el voluntariat mediambiental en prevenció d’incendis, el Projecte Riu Polop de control i seguiment de l’hàbitat fluvial d’aquest curs, o la creació de 52 horts socials ecològics són altres de les intervencions que ofereixen un balanç ben positiu de la millora dels hàbitats i de les dinàmiques de posada en valor i conservació del medi: “No només al nostre entorn ambiental; també al medi urbà s’ha actuat de forma important. Per exemple, creant els espais exclusius per a gossos, i impedint que els propis gossos puguen accedir a les àrees de joc infantil. O també la millora del jardí del Fossar gràcies a la col·laboració dels alumnes de les Carmelites. O també podem citar, en aquest sentit, les repoblacions que enguany s’han fet a la riba del riu”, comenta Agulló. En quant a la tasca de divulgació i conscienciació, també s’ha avançat de forma important als últims quatre anys: la participació en el projecte Llars Verdes per optimitzar els recursos domèstics, les activitats en col·laboració amb la Regidoria d’Educació a tots els centres docents als quals han participat milers d’alumnes, l’edició de còmics sobre la Via Verda, la recuperació de les celebracions pel Dia Mundial del Medi Ambient… “En conjunt, l’equip del Departament de Medi Ambient ha portat a terme una feina excel·lent, que torna a situar a Alcoi com a referent en la gestió del territori, i que avala les polítiques mediambientals d’Esquerra Unida”.

Font: Esquerra Unida Alcoi./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *