foradia elgrat

Continuen les millores del Racó de Sant Bonaventura

L’Ajuntament segueix amb les obres a la zona, reconstruint ara diversos murets de pedra seca. A més, s’han portat a terme diverses repoblacions amb espècies pròpies dels ecosistemes de ribera i d’espècies forestals.

obresraco

La Regidoria de Medi Ambient ha executat durant aquests dies la reconstrucció i recuperació de diversos murets de pedra de maçoneria en sec del Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. Paral·lelament, s’han portat a terme diverses repoblacions amb espècies pròpies dels ecosistemes de ribera, a més d’espècies forestals. A tot això, se suma la limitació a l’accés de vehicles particulars al paratge.

L’any passat ja es van construir diversos murets de pedra i es va recuperar l’alcavor i la séquia, que conduïa l’aigua des de l’assut fins als molins de Dalt i de Baix del Racó de Sant Bonaventura. A més, també es van construir dos bassals artificials per afavorir la reproducció de les comunitats de rèptils i amfibis.

Els treballs contribueixen a recuperar el paisatge tradicional de la zona, així com a millorar l’estabilitat dels terrenys i l’ordenació de l’espai. Al respecte, el regidor de Medi Ambient, Paco Agulló, indica que encara resta pendent la restauració del Molí de Baix per evitar el seu deteriorament i subratlla la col·laboració de nombrosos voluntaris mediambientals, que han participat en les diferents activitats i iniciatives que s’han organitzat a la zona. “Sense dubte, hem dignificat un espai protegit amb la figura de Paratge Natural Municipal que havia patit una paràlisi d’anys en la seva gestió, i s’està restaurant i recuperant amb la feina d’aquests anys, a més de difondre i fomentar el seu coneixement i els valors ecològics i paisatgístics que ostenta” valora el regidor.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *