foradia subscriutegrat

L’IES Pare Vitoria i el Col·legi Sant Vicent uneixen forces per a repoblar

Dins de la setmana cultural de l'IES Pare Vitoria s'està aprofitant per a fer diferents activitats que promouen la sostenibilitat del medi ambient

Santi Villora durant l’explicació/ Imatge: Belén Rivas

L’IES Pare Vitoria, acompanyat pels alumnes de 5 anys del Col·legi Sant Vicent, i amb col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, han passat el matí del dimecres 12 de febrer al riu, baix del Pont de Sant Jordi repoblant l’ecosistema aquàtic de la ribera del riu. El dilluns, el Pare va realitzar la mateixa activitat però acompanyats pels alumnes de l’IES Andreu Sempere, a la zona de la Font del Quinzet. Aquestes activitats estan dins de la setmana cultural del centre.

Santi Villora Moreno, professor de biologia de l’IES Pare Vitoria i coordinador de la xarxa d’escoles UNESCO ha contat que aquest tipus d’activitats estan emmarcades dins dels valors de la cultura UNESCO, i que concretament la de repoblar està dins d’un projecte d’innovació educativa que està donant suport la Conselleria d’Educació per segon any. I que possibilita econòmicament poder fer front a les despeses.

Villora explica que s’està realitzant un seguiment de l’ecosistema aquàtic des del Racó Canalons fins a la depuradora d’aigües, i que els resultats obtinguts han pogut facilitar que es puga denunciar, juntament amb Ecologistes en acció, i la Colla Ecologista La Carrasca les inaccions i deixadesa dels responsables, ja que com el mateix Santi conta: “el riu es converteix en una claveguera, el sistema de tractament d’aigües no està ben fet i necessita una bona inversió, i el més fàcil és abocar-ho al riu, que està ple de plàstics i de tovalloles, i els alumnes estan adonant-se de què no ho estem fent bé“.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *