foradia cdturisme

Aprovada la licitació de la redacció del projecte de Rodes a Alcoi

Les obres de rehabilitació del Parc Tecnològic de Rodes començaran el 2020

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la licitació de la redacció del Projecte de Rodes, el més ambiciós i important de la legislatura. Amb un gran impacte econòmic en la creació d’ocupació a la nostra ciutat, situant-nos com una ciutat referent en l’àmbit de l’economia digital

La licitació consta d’uns premis dotats en 12.100 euros, 7.260 i 4.840, per al guanyador, 1r i 2n accèssit, respectivament, el que permet incentivar que es presenten moltes propostes d’alta qualitat.

El guanyador del concurs serà l’encarregat de redactar el projecte bàsic i d’execució i de la Direcció d’Obres per un import de 550.550 IVA inclòs, en un termini màxim de 6 mesos.

Les obres de rehabilitació del Parc Tecnològic de Rodes començaran el 2020 i tindran un cost màxim de 8.000.000 euros més IVA. El Ple va aprovar fa més d’un any sense cap vot en contra l’ús d’aquest espai, que serà 80% per a promoció econòmica i 20% per a usos culturals. Aquest gran espai de més de 12.000 m² permetrà ubicar a Alcoi l’únic Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior de la Província d’Alacant en el que el Govern Valencià invertirà 3,5 milions d’euros, serà seu del Districte Digital de la Comunitat Valenciana, i reservarà espais per a la implantació d’empreses tecnològiques, departaments d’investigació i emprenedors, amb 15 habitatges que podran fer que emprenedors puguen viure temporalment i desenvolupar els seus projectes, a més de l’Arxiu Municipal, amb un espai per a la investigació i una zona per a la dinamització social i cultural del barri de Santa Rosa.

Aquest projecte naix del concurs d’idees que l’Ajuntament va impulsar en 2015 per a la recuperació d’espais industrials. El guanyador del concurs d’idees, Isaac Montava, va proposar projectes per a 3 espais, El Molinar, La Beniata i Rodes. La recuperació de l’espai Industrial del Molinar ja ha començat, Rodes inicia amb aquesta licitació també la seua recuperació i ja està treballant en la regeneració i revitalització de la zona de la Beniata.

L’alcalde, Toni Francés, explica: “Aquest és un projecte del qual es venia parlant des de fa dècades sense trobar aquell ús o destí que poguera ser viable en primer lloc i que a més poguera ser un revulsiu per a la ciutat. Ara tenim projecte, tenim les idees i tenim els recursos per a fer-ho possible“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *