foradia cdturisme

La Mostra de Teatre d’Alcoi enceta el 25é aniversari

Aquest cap de setmana ha començat la Mostra de Teatre d’Alcoi amb dues funcions, una d’elles amb clar toc alcoià, un fet amb què l’organització vol homenatjar la ciutat i els seus veïns després de 25 anys d’espectacles •  Des de dilluns i fins divendres, els sis escenaris de la Mostra estaran inundats de teatre, circ, titelles, música i dansa • 7 dies, 25 funcions, 5 espais tancats més la plaça de Dins... tot està preparat per a viure la Mostra del 25 aniversari • Grans espectacles com ara la de la Fura dels Baus i Els Joglars

mostra teatre alcoi

Aquest cap de setmana s’ha començat amb dues funcions la vint-i-cinc Mostra de Teatre d’Alcoi 2015. La primera dissabte al Teatre Calderón amb la companyia Trencadís, de Tavernes de la Valldigna, amb l’obra “Aladín” un musical que va resultar ser genial.

També ahir diumenge els alcoians de Faula Teatre han interpretat ‘Històries de la senyoreta Cullereta’ al Teatre Calderón. Faula Teatre “és una companyia considerada de teatre d’inclusió social dirigida per Paco Valls i que compleix una impressionant tasca social amb persones amb diferents graus de diversitat funcional”.

Els preus populars i els grans espectacles com ara la de la Fura dels Baus, Els Joglars o el Ballet de Dansa de la Generalitat; seran algunes de les característiques fonamentals d’aquesta Mostra i es completaran amb l’elevada presència alcoiana amb companyies, actors, escriptors i directors; La Cloenda de la Mostra serà de molts quirats amb José Sacristán amb Bravo Teatro i l’obra ‘Caminando’ d’Antonio Machado.

Els escenaris on tindran lloc les representacions, que tenen preus que van des dels 0 euros als 12€, són el Calderón, Principal, Centre Cultural, Salesians, Sala Savoy i Plaça de Dins i les entrades es poden comprar tant a les taquilles del Principal, Calderón i Centre Cultural, com així també per Internet.

L’interés per part de col·legis i particulars, la Mostra que per segon any pararà especial atenció als més joves; amb circ, dansa, titelles, clàssics, infantil, escolar, a l’aire lliure (Plaça de Dins), humor, d’inclusió social. En aquesta Mostra de 2015 hi haurà espectacles de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears, Andalusia, Madrid, País Basc i Múrcia.

La Fira d’arts escèniques, està pensada per a la visualització de propostes artístiques per a programadors i companyies, però també com a laboratòri d’estrena de funcions amb l’exigent públic Alcoià de jurat, amplia el nombre de dies i segueix apostant per fomentar el Teatre entre els joves i xiquets.

Una setmana d’Arts escèniques de dilluns a divendres: Enguany, la Mostra fa 25 anys, i per això han quadrat 25 espectacles repartits en 7 dies.

Espectacles de gran format

La Fura dels Baus i Els Joglars potser són dues de les companyies que més atrauran els espectadors pel seu renom mundial, encara que les opcions són inesgotables amb temàtiques musicals, Pot de Plom i Xavi Castillo, Faula Teatre, La Dependent i per tant, una important presència alcoiana que comença amb les companyies, La Dependent o Faula, i segueix amb directors, Pepa Miralles o Marcos Cantó, i acaba amb l’autor del cartell anunciador, Jordi Vila, o l’assessora de moviment de la companyia Circle of Trust & Logela per part de Sol Picó.

A més hi haurà un ‘off’, o el que és el mateix, una actuació fora de programa al Pub Casablanca a les 23:30 divendres 5 de juny. En concret, un espectacle flamenco-jazz-fussió de la mà de ‘Cositas Buenas Quartet’.

miquelsantamaria1Miquel Santamaria, director de la Mostra, destaca la importància que per a Alcoi té la consolidació d’aquesta Mostra, que arriba al 25 aniversari. Segons Santamaria, “complim 25 ‘mostres’ per les que han passat uns 250 professionals de mitjana per edició, s’han portat als escenaris 500 funcions i han passat per elles més de 150.000 espectadors”. Els objectius que compleix la Mostra any rere any són “satisfer el públic professional que acudeix a aquesta fira d’arts escèniques, també al públic local fidel des de fa 25 anys; la creació de nous públics centrant l’atenció en els més joves (hi ha 1000 xiquets inscrits), i refermar Alcoi com a referent cultural al País Valencià”.

Activitats professionals: A banda de les representacions teatrals, musicals, etc, la Mostra, fidel al seu objectiu de convertir-se en referent d’opinió, tendències i reinvindicacions de les Arts escèniques, ha programat diferents activitats professionals i que són les següents:

  • Dia 2: 11:30 Taller Professional COFAE. “Posicionamiento digital para compañías de Artes escénicas”. Ponent: Pepe Zapata, Patrocina INAEM, al Centre Cultural. .
  • Dia 3, 11:30. Encuentros COFAE con el sector. Edición 2015. “Directores de pequeños festivales”. Patrocina INAE al Centre Cultural.
  • Dia 4, 13:00. Presentacions escèniques (cies xarxa Alcover 2015) i encontres de les associacions professionals al Hostal Savoy.

Serà la darrera Mostra de Francesc Agulló com a regidor de Cultura d’Alcoi, qui agraeix l’equip humà del certamen tota la faena que han fet i fan cada any des de fa 25 per aconseguir que el nom d’Alcoi sone en l’àmbit cultural espanyol.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *