Foradia ajualcoitel

Trobada d’Escoles en Valencià 2015 de l’Alcoià-El Comtat

Enguany es celebra la XXVIII edició de la Trobada d’Escoles en Valencià 2015 que es donarà cita a La Canyada i el Camp de Mirra (L’Alcoià i el Comtat) • El lema d’aquesta edició és “L’escola que volem” com a sinònim de desig de canvi.

11226043_10152975511438226_6445712289620846532_nEl proper dia 6 de juny La Canyada i el Camp de Mirra, acullen la XXVIII Trobada d’Escoles en Valencià 2015 de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, les Trobades continuen sent actes lúdics que acullen milers d’alumnes, pares i mares, mestres i ciutadans amb la voluntat de dignificar la nostra llengua i la nostra escola. Les Trobades d’enguany son també manifestacions reivindicatives.

Però les Trobades d’Escoles en Valencià 2015 són molt especials. Les festes d’estima per la llengua acompleixen 30 anys i sou més de 200.000 persones d’arreu de les nostres comarques les que cada any les feu possibles. Així, les Trobades 2015 visualitzen el teixit social i cívic que conformen les comunitats educatives d’arreu del País Valencià i fan paleses les reivindicacions de les persones compromeses que aspirem a una societat millor. L’escola que volem és el fruit d’aquest treball, és l’escola que vols i les Trobades són el nostre altaveu!

El programa d’actes organitzat per La Coordinadora pel Valencià és el següent: a les 11.00h Passacarrer a càrrec dels alumnes de l´IES Biar i descoberta de manises al col·legi. I després a les 11.30-13.00h Inauguració de la fireta infantil a la plaça de l’Ajuntament.

VESPRADA

17.30h Inici dels tallers. Amenitzat pels alumnes de l’IES Biar.

  • Fireta infantil.
  • Exposició treball col·lectiu a la Casa de Cultura.
  • Exposició fotogràfica de les activitats prèvies a la Trobada.
  • Exposició treballs Premi Sambori.
  • Exposició de l’AVL sobre Carles salvador a la Sala de Juntes.
  • Representacions esporàdiques (petits fragments del Auto Sacramental de los Reyes Magos i balls amenitzats pel grup Stylo Danza)

LaCanyada_Concert_Gira2015A les 18:00h 1a sessió contacontes al gimnàs de l´Ajuntament (Almudena Francés). Seguidament, a les 19:00h 2a sessió contacontes al gimnàs de l´Ajuntament (Almudena Francés) i a les 19:30h Representació del Tractat d’Almirra a l’Església Parroquial. A més hi haurà un berenar a la zona dels tallers. També, a les 20:30h Finalització dels tallers, fireta i exposicions i a les 20:45h Salutacions i cançó de la Trobada a la plaça de l’Ajuntament.

TEMPS PER SOPAR. Recomanem el menú Trobada que podreu pendre al berenador.

A les 23:00h de la nit tindrà lloc un correfocs a càrrec dels dimonis de Beneixama. I finalment, a les 23:30h Concert de NOTES SOLTES,TROCAMBA MATANUSCA i BURUMBALLA a la plaça del poble.

Cal a tindre en compte alguns avisos: el cost del menú trobada és de 5 € amb un entrepà, una beguda i olives o papes; és important respectar les zones d’aparcament; i els records als centres participants seran lliurats als tallers.

Per a més informació i tota la programació es pot consultar el llibret que han preparat per a l’ocasió amb el link: http://issuu.com/francescgisbertmunoz/docs/trobada_canyada_2015

Com cada any, es prepara una cançó dedicada a la trobada. La d’aquesta edició és:

TOTS UNITS!

Vine a la Trobada, tots units pel valencià,

l’alegria ens aplega ben aviat,

tots els xiquets de El Camp i La Canyà, vos convidem a

la Trobada.

Gent al carrer, música a tot arreu, no tingueu por d’alçar

la veu.

Ja estem ací,

ja ha arribat,

és sis de juny,

tots preparats,

la gent de El Camp

i La Canyà

us esperem…

Els Reis de Canyada, Camp de Mirra i el Tractat,

Tradició i cultura hem heretat.

Vine a la Trobada, tots units pel valencià,

l’alegria ens aplega ben aviat,

tots els xiquets de El Camp i La Canyà, vos convidem a

la Trobada.

Gent al carrer, música a tot arreu, no tingueu por d’alçar

la veu.

L’Alcoià i El Comtat,

Cantarem i riurem

Vine a la Trobada…

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *