foradia pressupostparticipatiualcoi

Els carrers d’Alcoi tornen a reclamar un sistema judicial amb perspectiva de gènere

• "La Justícia és patriarcal i açò no és justícia, sinó injustícia brutal" • "Fan víctimes a totes les dones, a qui van violar, però també a totes aquelles que se senten ciutadanes de segona"

Els carrers d’Alcoi han tornat a cridar per una justícia que tinga en compte la perspectiva de gènere. Una concentració, replicada en municipis de tot l’Estat espanyol, motivada per la indignació que ha provocat la decisió de l’Audiència de Navarra de deixar en llibertat provisional als autors del cas de ‘la manada’.

Les crítiques s’han dirigit a la manca de sensibilitat de gènere del sistema judicial: “la llei no sap veure, no vol veure, delicte en les agressions sexuals i en la violència contra les dones perquè no reconeix el nostre dret a viure amb llibertat, dignitat i autonomia. La Justícia és patriarcal i açò no és justícia, sinó injustícia brutal“, denuncia el manifest d’Alerta Feminista, un dels col·lectius convocants.

Aquestes crítiques que són, en bona part, compartides per professionals de la justícia, com és el cas del magistrat Joaquim Bosch, qui ho va explicar recentment en la xerrada que va realitzar al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi.

Amb la resolució de l’Audiència Nacional i el cas de ‘la manada’ “fan víctimes a totes les dones, a qui van violar, però també a totes aquelles que se senten ciutadanes de segona, perquè la llei no protegeix la nostra seguretat, perquè no castiga amb rigor als nostres agressors”.

Per això manifesten: “aquest país té un sistema judicial letal per a les dones. La seua modificació és imprescindible perquè reconega a les dones ciutadanes de plens drets i no de segona fila“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *