foradia barnasants

L’escriptor Miquel Cruz serà l’autor del manifest del 9 d’Octubre

• Nascut a Alcoi l'any 1979, és conegut per la seua faceta de poeta però també ha desenvolupat la narrativa i l'assaig • És per això que anime a totes i tots els alcoians a eixir al carrer a fer precisament això: germanor.

El pròxim autor del Manifest del 9 d’octubre serà Miquel Cruz i Morente, nascut a Alcoi l’any 1979, és conegut per la seua faceta de poeta però també ha desenvolupat la narrativa i l’assaig. Doctor en Filologia Catalana i llicenciat en filologia hispànica, va guanyar el Premi Sant Jordi 2013, a l’àmbit del País Valencià, amb el projecte “Interaccions entre pintura i literatura”. Ha estudiat també figures alcoianes destacades culturalment com Antoni Miró o Isabel-Clara Simó.

Miquel Cruz ha manifestat que “ser l’encarregat de la redacció i lectura del Manifest del 9 d’octubre ha estat un vertader honor. És un moment en què hem de fer germanor, així com ho va fer el més de mig milió de valencians combregats a la ciutat del Túria quan lluitava per l’Autonomia l’any 77. Les sorpreses que donen els moviments espontanis són incalculables. És per això que anime a totes i tots els alcoians a eixir al carrer a fer precisament això: germanor. Germanor per recordar i celebrar la Diada, no sols a la data simbòlica, sinó dia rere dia”.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Raül Llopis valora que “si l’any passat, el Manifest del 9 d’octubre anava a càrrec de Jordi Raül Verdú, destacant la seua contribució a la literatura infantil i a la recuperació de la tradició oral de les nostres comarques; enguany, Cruz representa la poesia i la interrelació de la literatura i l’art. Estem segurs que tindrem un manifest colpidor, que defensarà els nostres trets essencials com a poble valencià”.

Alguns dels últims autors del manifest alcoià del 9 d’octubre han sigut Jordi Raül Verdú, Mercè Climent, Roman de la Calle, la Plataforma per la Dependència o Hiroshi Fujii.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *