foradia mediambient

Podem Alcoi celebra els resultats electorals i debat nous reptes

El cercle d'Alcoi celebra que Podem ha sigut la segona força més votada en la nostra ciutat i es planteja nous reptes: la participació activa en la política local a través de Guanyar i la preparació cap al gran repte de les generals de tardor.

eleccions autonomiques podemos alcoiEn l’última assemblea de Podem s’ha realitzat una valoració dels resultats electorals. En resum: el PP ha perdut en aquestes eleccions al voltant e 2’5 milions de vots. El PSOE també ha perdut, però no tants. Podem, amb un 14% de mitja, ja té representació en totes les comunitats que han celebrat eleccions. Destaca també l’ascens amb força de Compromís en la Comunitat Valenciana. La irrupció de Ciutadans (de forma molt més tímida del que vaticinaven les enquestes). També l’emergència de les candidatures ciutadanes.

En Alcoi l’escrutini electoral autonòmic de Podem està per damunt de la mitja: 17’9%, segona força política, darrere del PSOE. I una dada curiosa: en l’escrutini de Batoi Podem ha sigut la primera força política.

Seguidament, s’ha obert el debat sobre l’efectivitat de les candidatures d’unitat popular, la qual ha sigut una exitosa en centenars de ciutats de tot l’Estat espanyol, i especialment en Madrid i en Barcelona. Partint que Podem és un instrument per a aconseguir una fi, i no una fi en si mateix, la pregunta que es va formular és: a les eleccions generals és millor anar amb la marca Podem o és millor crear una candidatura popular?

Avancem que l’opinió de Pablo Iglesias en concret és: “Podem ha d’assumir que nosaltres no podem ser un partit més i que la identitat de Podem no pot ser una identitat de partit. Podem ha de ser un instrument en mans dels ciutadans, amb metodologies que permeten la participació de molts sectors que no estan necessàriament en Podem. Però considere que després del treball d’enguany Podem és d’alguna manera la força política i la referència que pot disputar les eleccions generals“.

eleccions resultats autonomiques alcoiPerò l’assemblea ha deixat per a més avant el debat sobre aquesta qüestió (quan es realitzen les resolucions polítiques pertinents, durant els pròxims dies). Altre tema debatut ha sigut la candidatura ciutadana que va recolzar Podem a nivell local: Guanyar Alcoi.

S’ha parlat d’aquesta plataforma com a un embrió d’una vertadera assemblea ciutadana en la qual van a prendre’s decisions que ens afecten a tots: una eina de participació ciutadana en la qual tot el món pot participar per tal de fer política a nivell local.

També s’han escoltat algunes veus que alertaven que una majoritària presència d’EU en Guanyar podria privar al projecte de la pluralitat necessària en aquest tipus de plataformes, en les quals han de veure’s representades persones d’altres forces polítiques i també ciutadans no adscrits a cap partit en concret. En eixe sentit, s’ha incentivat a la gent a participar en ella per tal d’enriquir el projecte amb altres veus.

El debat està obert, la preocupació, la mateixa: la forma de sumar gent per tal d’aconseguir una renovació política que servisca per a augmentar el benestar de les persones i fer la seua vida més feliç.

Font: Rodrigo Paños./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *