foradia subscriutegrat

La funcionarització de les Escoletes Municipals d’Alcoi ja és una realitat

Després dos anys, amb nombrosos episodis judicials, ha finalitzat el procés que permet als docents i personal auxiliar de les Escoletes municipals Alcoi constituir-se com a funcionaris.

Funcionarització escoletes

Els tràmits per a la funcionarització dels docents i personal auxiliar de les Escoletes municipals Alcoi es van iniciar l’any 2013. Després de nombrosos episodis judicials en els quals s’ha vist immers l’Ajuntament per salvaguardar aquest procés enfront de l’oposició de la Delegació de Govern, el dia 18 de maig eixia finalment publicada al Diari Oficial la llista definitiva d’aprovats. Així, la possessió d’aquests 8 educadors i 2 zeladors es va produir el passat dimarts 9 de juny.

D’un total de 49 professionals només han pogut participar 10 d’ells per qüestions legals. En el seu dia l’Ajuntament es va oposar judicialment a l’exclusió, cosa que al final el Tribunal no va valorar i en aplicació de la normativa vigent van quedar exclosos de la funcionarització 39 treballadors que seguiran de moment sent personal laboral.

La regidora de Contractació i Règim Jurídic, Lorena Zamorano, declara al respecte que “aquest procés de funcionarització ha estat un esforç per part de tots, sobretot dels treballadors de les escoletes als qui vull agrair personalment la seva dedicació diària, la seva implicació i la gran tasca educativa que fan pels nostres fills. Als pares i mares ens han fet i ens fan veure diàriament que un altre tipus d’educació no sols és possible, sinó que déu ser l’única: educar des del respecte, deixar evolucionar, acompanyar i ajudar en eixa evolució personal dels xiquets”.

Així mateix, el regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, afig que “la prioritat per a nosaltres és la defensa de l’educació pública i sobretot de 0 a 3 anys, pel que des de la Regidora d’Educació seguirem treballant per aconseguir de la Generalitat que aquesta etapa siga totalment gratuïta”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *