foradia

Avanzar recomana la realització del Pla Integral d’Accessibilitat Municipal 

Problemes d'accessibilitat impedeixen a persones amb mobilitat reduïda estudiar als centres educatius FPA Orosia Silvestre i Escola Municipal de Belles Arts •  AVANZAR (Persones amb mobilitat funcional) denuncia la discriminació que sofreixen les persones afectades, i exigeix a l'Ajuntament la solució per al nou curs • Un 10% de la població té problemes d'accessibilitat

Avanzar orosia silvestre alcoi

Accessibilitat a l’Antic Hospital suec-noruec i Escola Industrial./lesmuntanyes.com

Els centres de l’edifici de l’antiga Escola Industrial que acull durant l’any a prop de 1.500 alumnes, presenta mancances importants d’accessibilitat, impossibilitan l’accés al fet que tenen dret a persones que presenten determinades limitacions en mobilitat. Avanzar, coneix el fet d’algunes persones amb diversitat funcional, han hagut de matricular-se a Cocentaina, o simplement havien de renunciar a estudiar als centres FPA Oròsia Silvestre o Escola Municipal de Belles Arts d’Alcoi, per problemes d’accessibilitat.

Com a responsable últim l’associació Avanzar urgeix a l’Ajuntament d’Alcoi, al fet que amb caràcter d’urgència solucione les deficiències d’accessibilitat que presenten aquests centres i les del seu entorn urbanístic, per fer possible que tots els ciutadans sense exclusions puguen gaudir dels serveis educatius que tenen dret.

La comissió d’Accessibilitat d’Avanzar, s’ha reunit amb els responsables del centre per recollir informació i poder valorar la situació, per a verificar les condicions d’Accessibilitat de l’entorn i de l’edifici amb el següent resultat:

  • 1. Que l’entorn d’accés als centres presenta serioses deficiències en tots els guals de vianants, i en la parada d’autobús, que resulta impossible d’utilitzar a les persones amb cadira de rodes, a causa dels embornals descoberts de l’arbre contigu que impedeix totalment l’accés a la parada.
  • 2. Que per accedir als centres per la porta principal, és necessari superar una barrera de 53 graons per arribar al FPA Oròsia Silvestre i 22 per a l’Escola Municipal de Belles arts.
  • 3. Que l’entrada alternativa amb què conten els centres, és un ascensor situat a la part posterior de l’edifici, que presenta 2 graons de 30 cms per accedir des del carrer a l’interior de l’entrada i 5 graons més, per poder arribar a l’ascensor, és a dir que per accedir a l’ascensor s’han de salvar 7 graons, la qual cosa comporta una barrera insuperable per a determinades persones que presenten mobilitat reduïda permanent o transitòria per incapacitat física temporal.

Avanzar belles asrt alcoiPer la comprensió del problema, i valorar les conseqüències socials que es deriven de la falta d’accessibilitat, que el nombre de persones que potencialment, poden trobar-se més marginades i excloses per no poder estudiar en aquests centres, o per utilitzar dotacions públiques: administratives, culturals, etc. amb problemes d’accessibilitat com aquests centres, és del 10% de la població, és a dir prop de 6.000 persones.

Com a solució global, l’associació Avanzar recomana a l’Ajuntament la realització, del Pla Integral d’Accessibilitat Municipal.

Font: Avanzar, Comissió d'Accessibilitat./


subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *