foradia cdturisme

Controvèrsia amb el nom de la biblioteca municipal

• L’Ajuntament anuncia la imposició del nom ‘Ricardo Senabre’ a la biblioteca municipal en l’ampliació de l’homenatge a la figura literària • El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics comunica la inoportunitat per no constar el fet en l’escrit d’adhesió enviat • Consideren que hi ha altres personalitats alcoianes amb mèrits iguals o superiors

CULTURA. LITERATURA. CONGRESO INTERNACIONAL DE LA LENGUA .POESIA NECESARIA . Critico de novela. Vertical.

L’Ajuntament d’Alcoi amb la Universitat d’Alacant han decidit ampliar l’homenatge a Ricardo Senabre amb una sèrie de conferències amb escriptors i acadèmics, a més de la imposició del seu nom a la biblioteca municipal.

Des del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, CAEHA, han comunicat que “sense voler posar en dubte ni qüestionar els mèrits suficients que concorren en el filòleg Dr. Ricardo Senabre manifesten públicament la inconveniència i inoportunitat de designar a la biblioteca municipal amb el nom ‘Ricardo Senabre’”. Asseguren que la imposició d’aquest nom no consta a l’escrit d’adhesió enviat per l’Ajuntament d’Alcoi.

El CAEHA considera que “hi ha altres personalitats alcoianes amb mèrits iguals o superiors que han contribuït amb la donació dels seus fons a l’enriquiment del patrimoni cultural alcoià”. Expliquen que es tracta d’evitar greuges comparatius amb persones com Joan Valls, Ricardo Calvo, Ramón Castañer, Rogelio Sanchis, José Moya i Rafael Mengual, entre altres que encara viuen i segueixen aportant patrimoni a la ciutat.

Des del govern municipal i la Universitat continuen amb l’homenatge. El dijous dia 12 de novembre tindrà lloc un cicle de conferències en les quals s’abordaran diferents aspectes de la vida del professor, acadèmic i crític literari que va morir este mateix any.

La jornada té entrada lliure amb l’aforament limitat a la sala i tindrà lloc en el Centre d’Estudis Mario Benedetti de la Universitat d’Alacant a partir de les 10 del matí. Pretén ser un complement al reconeixement que tindrà lloc el 13 de novembre a les 20h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament del consistori alcoià amb l’entrega de la Medalla d’Or de la ciutat i el Llorer d’Or.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *