lasarga ajualcoipresuparticipa

Guanyar considera incoherent la privatització de la neteja d’edificis públics per part del Govern

• Guanyar Alcoi considera un error i una incoherència la privatització de la neteja d'edificis públics per part del Govern del PSOE • El servei de neteja viària i de recollida de brossa incrementa el seu preu fins a un 70% quan es privatitza

Guanyar Alcoi considera un error i una incoherència la privatització de la neteja d’edificis públics per part del Govern del PSOE.

En primer lloc, Guanyar denúncia que existeix una falsa creença de què els serveis privatitzats són més eficients, i recorda que ja el 2011 el Tribunal de Comptes va realitzar un informe on desmuntava totes aquestes creences i assenyalava que el servei de neteja viària i de recollida de brossa incrementava el seu preu fins a un 70% quan es privatitzava i, a més a més, eixe increment del preu no tenia cap correlació amb una millora de la qualitat del servei o de l’eficiència d’aquest.

Per altra banda, el regidor Cristian Santiago assenyala que, per a gestionar un servei públic de neteja, “l’Ajuntament té l’instrument de l’empresa pública, que era una de les propostes força de Guanyar Alcoi als Pressupostos Municipals, i que podria ser un instrument molt útil i eficaç per tal de gestionar serveis municipals com la neteja d’edificis públics i perquè l’Ajuntament d’Alcoi comence a assumir serveis de forma eficient, responsable i sostenible.

El regidor assenyala que “no entenem que, si el PSOE creu en la municipalització dels serveis municipals, si el PSOE de veritat creu en la viabilitat i eficiència dels serveis públics, decidisca privatitzar de nou la neteja d’edificis. Per què aquesta necessitat d’alinear-se contínuament amb les tesis de la dreta en compte de virar cap a polítiques més socials, públiques i justes?”.

A més a més, Guanyar assenyala el canvi ideològic que el Govern ha patit a aquest respecte durant els últims anys, ja que, en 2014 al PSOE li semblava adequat i sostenible la gestió directa de la neteja dels edificis públics, però ara, tal com el regidor de Medi Ambient Jordi Martínez va anunciar al Ple d’abril, la intenció que existeix és que el servei continue privatitzat.

Per aquests motius el regidor de Guanyar conclou:ens trobem de nou, en la dicotomia d’aquest Govern del PSOE, en la que vol aparentar ser un Govern d’esquerres, que aposta per uns serveis públics i de qualitat, però que finalment acaba privatitzant tots els serveis municipals que pot”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *