foradia cdturisme

Suni “m’encanta la jutgessa, Manuela Carmena”

El Poble és Savi: Aquesta nova entrega volem comentar amb els nostres veïns d’Alcoi dels resultats electorals • Volem conèixer com interpreten els resultats electorals en general i els resultats d’Alcoi en concret. Anem allà. Parlem amb Suni.

Els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques celebrades el 24 de maig han significat un canvi significatiu en les relacions de poder entre els partits polítics i les institucions públiques. El PP, encara que ha obtingut la majoria de vots, ha perdut al voltant de 2’5 milions de vots i molt de poder i el PSOE més de 0’5 milions.

Per altra banda les noves forces polítiques han irromput amb força: Ciutadans i Podemos seran la clau de govern de moltes comunitats. Les candidatures d’unitat popular (noves formacions polítiques caracteritzades per, a més de la unió de diferents forces polítiques, la participació ciutadana i els requisits del que s’anomena la nova política) han sigut la sorpresa electoral en molts municipis, principalment els grans i mitjans.

Amb aquest panorama podem dir que s’ha tabalejat l’escenari polític i que en els pròxims mesos, d’ací a les eleccions generals de novembre, aniran sortint sorpreses i novetats. Amb una pluralitat representativa mai vista en la democràcia espanyola, primerament veurem com es van materialitzant els diferents pactes polítics, tant de les comunitats com dels municipis. En segon lloc comprovarem si les noves forces polítiques estan disposades i tenen la capacitat de cristal·litzar una altra forma de fer política.

Aquesta quinzena volem parlar de totes aquestes qüestions amb els nostres veïns d’Alcoi. Volem conèixer com interpreten els resultats electorals en general i els resultats d’Alcoi en concret. Anem allà.

suni el poble es savi alcoi

David parla per El Poble és Savi dels resultats electorals./lesmuntanyes.com

Abans de votar, Suni s’ha preocupat d’informar-se del programa polític i els líders de tots els partits que l’interessaven: vaig anar a escoltar tots els mítings: al de Ciutadans. Al de la plataforma Guanyar. Al de Compromís no vaig anar perquè no em vaig adonar que feren cap, per tant no em vaig adonar de les polítiques que defensen, i per això no els vaig votar”.

D’ací d’Alcoi no li va agradar cap alcaldable: “a Estefania li falta garra, serà molt bona persona però… A Toni Francés també li falta espenta: diu que ha millorat l’economia de l’ajuntament, però… Les polítiques de Jorge Sedano no m’agraden res, i jo no el vote, però parlant he de reconèixer que és una gràcia”.

En la Comunitat Valenciana està prou contenta amb els resultats: Rita Barberà per fi s’en va. Compromís ha tret molt bons resultats, i Mònica Oltra m’agrada. Al final jo vaig votar a EU per a la Generalitat perquè Ignacio Blanco em va agradar molt”.

Els resultats de les ciutats que més li agraden són Barcelona i Madrid: “La xica de Barcelona, Ada Colau, té un ‘palique’ que no veges. Li fan molta crítica, però jo crec que cal donar-li l’oportunitat. Altra persona que m’encanta és la jutgessa, Manuela Carmena: va reaccionar estupendament a la lamentable actuació d’Esperança Aguirre”.

Suni és molt crítica amb el PP,han caigut prou, però m’esperava que tragueren menys encara. S’han queixat sempre de l’herència rebuda, però ells ens deixen una herència molt pitjor. Jo comprenc a la gent major que els vote, perquè ja són majors i no s’informen com cal, però que la gent jove continue voltant-los, no el comprenc”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *