foradia pressupostparticipatiualcoi

Compromís exigeix al Govern que aprofite les ajudes per als polígons

• El Pla de Reindustrialització comprèn 19 milions d'euros • Compromís exigeix al Govern que comence amb la redacció d'un projecte en condicions.

La Conselleria d’Economia Sostenible va anunciar a principis de desembre l’obertura d’una línia d’inversió de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a millorar polígons industrials.

En total, el Pla de Reindustrialització comprèn 19 milions d’euros previstos per a uns 150 polígons de les comarques de L’Alcoià-El Comtat-La Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, més la Safor, la Vega Baixa, Els Ports, Alt i Baix Maestrat i Camp de Morvedre.

Com tota subvenció, necessita que l’ajuntament interessat presente un projecte en el qual explique quina actuació pensa com a útil en els seus polígons. Economia Sostenible ha mantingut ja reunions a Alcoi en les quals ha informat al Govern sobre les característiques d’aquestes ajudes i els criteris que serviran per a valorar les propostes.

I en aquest sentit, el regidor de Compromís, Màrius Ivorra, ha demanat al Govern Municipal de Francès que “es pose a la feina amb el projecte per demanar les subvencions als polígons industrials“.

El Pla, tal com en el seu moment va presentar Rafa Climent, cerca millorar la competitivitat de les empreses instal·lades en els polígons d’aquestes comarques. Així, entre les millores que obtindran major puntuació està la de la instal·lació de fibra òptica, l’existència de transport públic, la implantació de sistemes de vigilància i, especialment, la no dependència de les empreses als combustibles fòssils mitjançant la utilització d’energies alternatives.

Per açò, el regidor de Compromís, exigeix al Govern que comence amb la redacció dels projectes. Però matisa que no es pot presentar “qualsevol projecte fet de pressa com ha ocorregut altres vegades“, sinó “un projecte en condicions”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *