foradia subscriutegrat

Les ajudes iNMpuls doten de 72.000 als emprenedors

L’Ajuntament destinarà noves ajudes econòmiques per facilitar la tasca als emprenedors. Enguany, s'han revisat les bases per impulsar l'empresariat industrial i han agilitzat el procés. S'estima que l'aportació de les ajudes augmentarà un 50%.

Pla iNMpuls 2015La tercera edició del pla iNMpuls 2015 ja està en marxa. Es va iniciar amb l’aprobació de la Junta de Gobern de la dotació de 72.000 euros dividits en cinc programes destinats a ajudar als emprenedors de la ciutat. D’aquesta forma, després d’un mes d’exposició pública, seran definitivament aceptades i s’informarà de quan es poden presentar les instàncies. Aquestes accions s’emmarquen dins del projecte Alcoi de la Regidoria d’empresa, Formació i Innovació.

La iniciativa va concedir 62 ajudes a les dues primeres edicions. Enguany s’han revisat les bases per impulsar l’empresariat industrial i han agilitzat el procés. El seu titular, Manolo Gomicia, explica que “aquests programes van nàixer amb l’objectiu de recolzar als emprenedors de la ciutat, la creació de pimes, el suport al món educatiu i la dinamització d’espais empresarials; uns objectius que segueixen amb la política de dinamització econòmica de la Regidoria”.

Els ajuts es destinaran a cinc àrees d’actuació:

  1. @emprende: 10.000 euros beca per a emprenedors que vullguen poder en marxa una iniciativa empresarial per ajudar a pensar.
  2. @micro 20.000 euros per posar en marxa una xicoteta empresa.
  3. @inici 15.000 euros pensat per al món educatiu, estudiants universitaris o de formació professional que volen posar en marxa una iniciativa empresarial.
  4. @innova 15.000 euros per a empreses ja consolidades, que volen iniciar un projecte innovador dins del seu negoci. Anteriorment, Innova estava pensat només per a empreses del centre de la ciutat i ara s’amplia a qualsevol empresa alcoiana.
  5. @ArrendAlcoi 12.000 euros per a ajudes al lloguer de locals.

Gomicia explica que la principal novetat d’aquesta edició és que enguany s’incorporen ajudes de major quantia atorgades a un menor nombre de projectes presentats. Així, es calcula que, de mitjana, l’aportació de les ajudes augmentarà un 50% i en cas d’emprenedors amb iniciativa emprenedora i lloguer de local podrà arribar a una ajuda total superior a 5.000 €. I es que “després de l’experiència del passat any, quan no es van lliurar totes les ajudes pressupostades, hem estimat que seria més interessant que els projectes opten a subvencions de major volum econòmic. Esperem que aquestes ajudes siguen molt útils per als emprenedors del nostre entorn, i que servisquen per a seguir augmentant el nostre teixit productiu amb l’engegada de projectes que diversifiquen i dinamitzen la nostra economia”, explica Gomicia.

Podran acollir-se a aquesta línia d’ajuda les empreses de nova creació constituïdes a partir de l’1 de novembre de 2013 i fins al 31 octubre de 2014. Es prendrà com a data d’inici de l’activitat la data d’alta en Hisenda. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia l’endemà al de la publicació d’aquestes bases en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant i finalitza el 31 d’octubre de 2014. I el termini màxim per a resoldre serà de 2 mesos a explicar des que finalitze el període de presentació de sol·licituds.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *