foradia mediambient

Un nou govern per a un nou temps, volem governs d’esquerres i valencians

El 24 de maig ha començat una etapa nova al País Valencià: lemergència d’una realitat social diversa i plural i una nova manera d’entendre la gestió pública.

 

Article generalitat

Les urnes han parlat, han dit prou al mal govern i han exigit fer fora els responsables de la situació d’extrema gravetat política, econòmica, social, cultural i ètica que pateix el nostre país. El 24 de maig ha començat una etapa nova al País Valencià: és per això que ens felicitem per l’oportunitat que s’ha obert i per la maduresa que ha demostrat la societat valenciana.

El canvi polític que s’ha produït és l’expressió d’un canvi social que, protagonitzat pel nostre poble,  ve gestant-se des de fa anys. Un canvi pel qual hem treballat moltes persones, molts col·lectius i moltes organitzacions, de manera generosa, responsable i amb un esforç comú i constructiu.

Però aquest canvi social implica uns valors que el canvi polític ha de recollir per a què realment puguem parlar de l’obertura d’un nou temps. Ens referim concretament a:

1- L’emergència d’una realitat social diversa i plural, que és capaç de conviure des del diàleg i construir de manera inclusiva, treballant en xarxa, des del respecte mutu i posant l’accent en allò que ens uneix.

2- Una nova manera d’entendre la gestió pública, des de la transparència i la participació.

Per això,  reclamem que els partits polítics facen seus aquests valors, de manera que:

1.- Treballen per fer un nou govern valencià d’esquerres plural, inclusiu i amb capacitat de convertir la diversitat en una riquesa. Un govern en el qual el pacte, el diàleg i el consens esdevinguen valors fonamentals de la pràctica política.

2.- Assumisquen la transparència i la participació ciutadana com a principis, i posen fi a la vella política dels pactes a l’esquena de la societat.

Entenem, a més, que el País Valencià ha de ser el marc de negociació, diàleg i consens de les forces polítiques per a la constitució d’un nou Govern Valencià. L’autogovern no només s’ha de reivindicar, sinó que sobretot s’ha de practicar. I més quan el resultat electoral ha estat en bona part determinat per aquesta clau d’afirmació valenciana, que ara no podem menystenir.

Cal governar la Generalitat, i també pobles i ciutats, en benefici de la majoria, amb la cultura de l’honestedat, el consens i la participació. I aconseguir l’acord per a la constitució dels nous governs tenint en compte que hi ha col·lectius i sectors socials que pateixen una dolorosa situació d’urgència.

Afrontem aquest nou temps amb il·lusió, amb el convenciment que el País Valencià ha començat el seu futur. Nosaltres, associacions, plataformes i sindicats, continuarem treballant amb responsabilitat per a què el canvi polític que finalment s’ha produït es consolide i permeta construir una societat més justa, democràtica, igualitària i lliure.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), Ca Revolta, Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Comité d’Empresa de RTVV, Confederació Gonzalo Anaya (FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA València i FAPA Enric Valor d’Alacant), Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, Federació d’Escola Valenciana, Intersindical Valenciana, La Unió de Llauradors i Ramaders, MESAV (Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià), Per l’Horta, Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (PIC) d’Alacant, Plataformes en Defensa de la Llei de la Dependència del País Valencià, Salvem el Cabanyal, Societat Coral El Micalet, Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV), Valencians pel Canvi, Xarxa d’Entitats del País Valencià.


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *