foradia cdturisme

Miguel: “als que tenen comptes en suïssa no els fan res”

• El Poble és Savi: El cas Bàrcenas, tancat o ocultat? • Qui no es recorda del cas Bàrcenas? volem saber què pensa la gent del carrer al respecte. Anem allà! parlem amb Miguel

Tan sols ha passat un any i mig des que es va destapar? Qui no es recorda del cas Bàrcenas? Això sí, malgrat la gravetat de l’assumpte, el delinqüent ja ha complit la seua condemna legal.

Però la qüestió és que el PP, amb l’ajuda dels grans mitjans de comunicació, va aconseguir transmetre la imatge que era Luis Bàrcenas l’únic responsable del cas Bàrcenas, quan en realitat, aquest cas demostra una forma de fer política corrupta en la qual estava implicada (i continua estant) la majoria de la cúpula del PP, grans empresaris (dels quals no s’ha demanat cap responsabilitat mai) i altres actors socials (des de jutges fins a periodistes).

Avui que Bàrcenas torna a ser notícia per declarar que té molta informació controvertida sobre els dirigents del seu partit, volem saber què pensa la gent del carrer al respecte. Anem allà!

miguel el poble es savi alcoi

Parlem amb Miguel./ lesmuntanyes.com

Ens trobem a Miguel pel carrer i li preguntem si segueix més o menys l’actualitat del nostre país, i en concret li preguntem sobre l’actualitat del cas Bàrcenas. Primer que res, opine que som humans, ens contesta Miguel, “segonament, que cadascú té el seu pensament: hi ha qui té molt pensament i vol més, i hi ha qui té menys pensament i es conforma”.

Dit això, Miguel pensa que l’última actuació de Bàrcenas (no delatar casos de corrupció del seu partit a condició de ser restituït en el seu carreg) “és tot un muntatge, perquè es note que està present”.

Sabem que va estar uns mesos en la presó, creus que ha complit la seua condemna? No, hauria d’estar més temps en la presó. Per què creus que li han soltat tan prompte? “Perquè la justícia no és legítima: a la gent que furta una gallina la fiquen sis mesos, sense tindre en compte si li feia falta o no; i després hi ha gent, com Rodrigo Rato, que té els seus comptes en Suïssa plens de diners furtats i no li fan res”.

Proba de què la justícia no funciona com cal en el nostre país és el cas del Jutge Garzon. “Garzon ha fet el que havia de fer, això està clar. I també està clar que no li han deixat fer el seu treball. Com poden suspendre a un jutge?, doncs algú de dalt que té diners”. Miguel conclou dient que vivim en un país corrupte i que té molt poques esperances de què això canvie perquè si arribara al govern altre partit no li deixarien fer el que vol.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *