Foradia subscriutegrat

Paco “podem esperar que diguen qualsevol cosa”

El Poble és Savi: els mitjans contra els nous governs • Anem al carrer a preguntar als nostres veïns la seua opinió sobre els temes d’actualitat mediàtica • Parlem amb Paco

Anem al carrer a preguntar als nostres veïns la seua opinió sobre els temes d’actualitat mediàtica. En els darrers dies el principal tema mediàtic ha sigut el govern per part de la jutgessa Manuela Carmena. Els grans mitjans de comunicació han dedicat els seus principals titulars per a criticar diversos aspectes de la nova corporació municipal de Madrid i així desprestigiar i pressionar perquè dimiteixen els seus regidors.

La majoria de portades del ABC, de El Mundo, La Razon i El País, així com els titulars de les notícies de ràdio i televisió, han donat a entendre durant les últimes setmanes que era imperativa la dimissió de Guillermo Zapata (pels twits d’humor negre que va publicar fa quatre anys) i de la regidora Rita Maestre (per fer una reivindicació fa quatre anys en la capella de la Universitat de la Complutense a favor del laïcisme).

L’editorial de El País del cap de setmana anava un poquet més lluny encara i comparava a Guillermo Zapata, reconegut activista pels drets humans, amb els nazis. Segons l’actitud dels principals mitjans de comunicació del nostre país sembla que el principal enemic del poble espanyol no siga l’atur, ni l’empobriment social, ni la corrupció institucional; sembla que el principal enemic a batre siga el govern de Manuela Carmena.

Preguntem als veïns d’Alcoi què pensen al respecte.

paco el poble es savi alcoi

Parlem amb Paco./lesmuntayes.com

Com interpretes tota la informació que està traent-se sobre el nou govern de Madrid?És un atac de la dreta a l‘esquerra: estan tirant tots els draps bruts que poden a l’esquerra. Diuen que són radicals. Però no és així, els radicals són ells. Estan utilitzant tots els mitjos que tenen per a atacar. I qualsevol cosa la van a utilitzar contra ells”.

Creus que són efectius aquests atacs?Ja hi han aconseguit que dimitisca Zapata. A fet el que havia de fer, no com altres. Que es quede amb el seu càrrec? No el veig incorrecte, ha deixat de dirigir el sector de cultura. Ha donat un exemple: si els de la dreta hagueren fet com ell, si dimitiren quan fan alguna cosa mal, no haguérem arribat als nivells de corrupció i pobresa als que estem en aquest país”.

Li preguntem a Paco si creu que els mitjans de comunicació li han donat massa importància al tema mentre que no li donen tanta importància a altres temes de major interés públic: “El sector dels mitjans de comunicació és molt important, i està ens mans dels poderosos. És important perquè marca els temes de debat, els dóna l’enfocament que ells volen i influeix en l’opinió pública”.

Creus que les noves formacions polítiques tenen de debò una intenció de fer les coses d’altra manera i per això els tenen por? “Manuela va estar lluitant tota la seua vida per la democràcia. Això també van a tirar-se’l també en cara? Jo crec que sí que tenen intenció de fer les coses d’altra manera, però se’l van a posar molt difícil, d’ací a novembre podem esperar que diguen qualsevol cosa, conclou Paco.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *