Foradia subscriutegrat

Nou programa ‘Apego’ d’atenció prenatal i primera infància

L’Ajuntament posarà en marxa a finals de setembre o principis d’octubre el projecte dirigit a pares i mares, des de l'embaràs fins als primers dos anys de vida del fill. El programa està format per tres projectes diferents.

Roda de premsa programa ApegoLa iniciativa ha sigut presentada en roda de premsa per la regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, i el coordinador del Servei Especialitzat d’Atenció a les Famílies i la Infància (SEAFI). Així, el departament de Benestar Social durà endavant un programa d’atenció prenatal i primera infància anomenat ‘Programa Apego’, que es pretén posar en marxa a finals de setembre o principis d’octubre.

L’objectiu del projecte és aconsellar a pares i mares al voltant de com desenvolupar un correcte ’apego’ amb els xiquets des del primer moment del naixement i durant els primers anys de vida. Per aquesta tasca, el programa està format per tres projectes diferents: el primer és per a futurs pares i mares mitjançant cursos i tallers; el segon és per a pares i mares amb dificultats concretes que impedeixen tindre un apego segur amb el xiquet; i el tercer cas per a famílies desestructurades o pares i mares amb consums abusius. En aquest cas es tracta des de l’embaràs fins que el fill faça dos anys, on l’apego s’anomena ‘desorganitzat’.

Aroa Mira va explicar que per impartir els cursos es contractaran a dues persones qualificades, un psicòleg i un educador que s’escolliran dins de la bossa de treball de l’Ajuntament, ja que “actualment la legislació no ens permet convocar oposicions”. A més, segons la regidora “col·laborararan amb Sanitat i Educació entre d’altres, ja que el programa necessita una coordinació i col·laboració molt gran”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *